Haber


Genç Atletin Zirve Koşusu


Genç Atletin Zirve Koşusu

Esma Aydemir’in ilginç yaşam öyküsü...

Estonya'nın başkenti Tallin'de geçen ay yapılan Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metrede altın, 3 bin metrede ise gümüş madalya kazanan Esma Aydemir (19), antrenörü tarafından yaşadığı Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde keşfedildi. Esma, daha sonra Antalya'ya getirilerek yetiştirildi ve şampiyon oldu.

Esma Aydemir, ''3 bin metre yarışını 9.19'luk dereceyle ikinci bitirdim. Bir gün sonra yapılan 5 bin metre yarışmasını ise 16.12'lik derece yaparak birinci sırada tamamladım. Yeni hedefim Aralık ayında Slovenya'da yapılacak Avrupa Kros Şampiyonası'nda birinci olmak'' dedi.

Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesinde 2005 yılında spora başladığını anlatan Aydemir, mahallede oynadıkları bütün oyunlarda arkadaşlarını koşarak yakaladığını, ilçede düzenlenen yarışmaya ise ismini arkadaşlarının yazdırdığını ve arkadaşlarının zoruyla katıldığı yarışmada birinci olduğunu, ardından da il ikinciliğini kazandığını belirtti.

Esma Aydemir, Estonya'nın başkenti Tallin'de düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda ilk olarak 3 bin metre yarışına katıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Yarışmalarda 800 metre ile 5 bin metre arasında koşuyorum. Avrupa Şampiyonası'nda 3 bin metre yarışını çok az farkla kaybettim. 3 bin metrede ikinci olduğumda başka ülkenin mili marşını dinlemek çok zoruma gitti. Bir gün sonraki 5 bin metre yarışına daha fazla bilendim ve birinci olarak mili marşımızı herkese dinlettim. Başkasının milli marşını dinlerken az kalsın ağlayacaktım. Kendimi zor tuttum ama bir gün sonraki yarışta herkese mili marşımızı dinletirken inanılmaz bir mutluluk duydum. Artık bundan sonra hep milli marşımızı dinletmek istiyorum. Gelecek yıl İstanbul'da Dünya Salon Atletizm Şampiyonası var. Ardından da Londra'da olimpiyatlar olacak. Bu iki organizasyona da katılmak ve başarılı olmak tek arzum. Hedefim gelecek yıl yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda ve olimpiyatlarda en iyi dereceyi elde etmek.''

Dünya şampiyonasında çok güçlü sporcuların bulunduğunu dile getiren Aydemir, dünya şampiyonu olmanın zor olduğunu ama Süreyya Ayhan gibi başarılı olacağına inandığını, bir gün mutlaka dünya şampiyonluğunu elde edeceğini ifade etti.

1.60 metre boyunda ve 50 kilo ağırlığında olduğunu hatırlatan Esma Aydemir, kısa boylu oluşunun uzun mesafe koşuları için avantaj olduğunu, uzun boyluların ise kısa mesafelerde daha başarılı olabildiğini vurguladı. (www.gsgm.gov.tr )

Yayın Tarihi : 17.08.2011 08:30:39
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.