Haber


Uluslararası Darıca Yarı Maratonu Koşuldu


Uluslararası Darıca Yarı Maratonu Koşuldu

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen dev organizasyonda ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından yüzlerce sporcuyu buluşturan 1. Darıca Uluslararası Yarı Maratonu sona erdi. Darıca Belediyesi Hizmet Binası önünden start verilen Darıca yarı maratonunda resmi kayıtlara göre 90 bayan 460 erkek sporcu olmak üzere toplamda 550 sporsever kıyasıya mücadele ederken, maratondan hemen sonra yapılan 3 km.lik Halk Koşusu’nda ise binlerce vatandaş festival havasında parkuru tamamlayarak güzel bir gün geçirdiler.

Koşucular sırasıyla İstasyon caddesi, Dr. Zeki caddesi, Nuri Güntekin caddesi, Ethem Bey caddesi, Çelikoğlu caddesi, Fatih tren İstasyonu Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet caddesi, Pelin caddesi , Plaj caddesi, Mehtap caddesi, Fatih Sultan Mehmet caddesi , Tuzla caddesi,Ali Arıcan caddesi, Karaaslan caddesi ve tekrar İstasyon caddesinde ter dökerken,maraton Darıca Cumhuriyet meydanında son buldu.Toplam 21 kilometrelik etapta mücadele eden sporculara Darıcalı vatandaşlar tarafından tarafından yoğun ilgi gösterildi.Uluslararası Darıca Yarı Maratonuna Kocaeli İl Vali Yardımcısı Ali Sözen,Kocaeli İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Darıca Kaymakamı Osman Ateş,Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaaddin Akbaş, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Gebze Emniyet Müdür A.Kadir Demir,Darıca Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz,Darıca Milli Eğitim Müdür Ali Öztosun, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mücahit Sak ,Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık,Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri,Dünya Üniversiteler Arası Atletizm Şampiyonu Halil Akkaş ile çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

Yarışma Sonuçları İçin Tıklayınız…

Yayın Tarihi : 25.09.2011 14:49:55
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.