Haber


Avrupa Dağ Koşusu Basın Toplantısı


Avrupa Dağ Koşusu Basın Toplantısı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nın 7 Temmuz 2012'de Denizli'de yapılacağını söyledi. Şampiyonayla ilgili bilgi vermek için Denizli Belediyesi'nin Çamlık Çalışma Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Bakanı Osman Zolan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Federasyon Başkanı Terzi, Avrupa Atletizm Birliği Konsey Delegesi Dobromir Karamarinov ve Şampiyona Teknik Delegesi Christian Prestegaard katıldı.

Mehmet Terzi, "11. Avrupa Dağ Koşusu'nun Pamukkale'de yapılacak olmasından son derece memnunuz. Denizli, Atletizm Federasyonu'nun pilot illerinden birisidir. Federasyonun birinci kademe ve final yarışmaları, dağ koşuları, millî takım seçmeleri de burada yapıldı. Eski belediye başkanımız ve şimdiki milletvekilimiz Nihat Zeybekci'nin desteğiyle atletizme ilgi arttı. 2002 yılında başlayan Avrupa dağ koşularında bu zamana kadar alınan madalya ve puanlamada Avrupa'da birinciyiz. Bu alanda dünya şampiyonası 23 yıl önce başlamasına ve biz de 2002'de katılmamıza rağmen dünyada da üçüncü ülkeyiz." dedi.

Konsey Delegesi Karamarinov ise Türk atletizminin son yıllarda hem sportif etkinliklerde hem de organizasyonda başarılı olduğunu ifade ederek, "Gelecek yıl Türkiye, dünya atletizmi için çok önemli bir ülke olacak. Gelecek yıl 4. Balkan Atletizm Şampiyonası da Türkiye'de düzenlenecek." şeklinde konuştu. Teknik Delege Prestegaard da dağ koşularının yaygın olduğu Norveç'ten gelmesine rağmen Türkiye'den etkilendiğini, dünyada dağ koşularında bir numaralı ülke olduğunu söyledi. Başkan Zolan ise Denizli'de birçok ulusal ve uluslararası etkinliğin yapıldığını kaydetti. Zolan, spor asli vazifeleri olmamasına rağmen gençler spor yapabilsin diye birçok yatırımlar olduğunu belirtti. Vali Demir'de 2012 yılının Denizli'de spor açısından verimli geçeceğini ifade ederek, "Türkiye Hava Sporları Federasyonu, 2012 yılında Türkiye Yamaç Paraşütü Yarışması'nın Denizli(de yapılması kararı aldı. Ayrıca Türk Hava Kurumu, Denizlimiz'i havacılık eğitim merkezi olarak Türkiye'de beş yerden biri seçti. Yarışmanın Pamukkale'de yapılması çok önemlidir. Dışarıdan gelecek yabancılar, bu vesileyle bir kez daha travertenleri görecektir." dedi.

Yayın Tarihi : 18.12.2011 18:22:41
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.