Haber


Vefat Eden Atletler İçin Yardım Kampanyası


Vefat Eden Atletler İçin Yardım Kampanyası

 

Denizli'de geçirdikleri kazada vefat eden milli sporcular Erkan Kuş ve Kasım Uludağ için Atletizm Federasyonu maddi yardım kampanyası başlattı.

Denizli'de geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden milli atletler Erkan Kuş ve Kasım Uludağ'ın geride kalan ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla Atletizm Federasyonu tarafından yardım kampanyası başlattı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla başlatılan yardım kampanyasının tanıtımında, Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olan Aslı Çakır Alptekin, gümüş madalya elde eden Gamze Bulut ve bayanlar 3 bin metre engellide Avrupa şampiyonu Gülcan Mıngır ile ölen atletlerin kardeşleri Ercan Kuş ve Cüneyt Uludağ da hazır bulundu.

Erkan Kuş ve Kasım Uludağ'ın fotoğraflarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisiyle başlayan toplantıda konuşan Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, ''Her iki sporcumuz da önce insan, sonra gelecek vadeden sporculardı. Ancak aramızdan erken ayrıldılar. Federasyon olarak her iki sporcumuzun da ailelerine maddi destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası kararı aldık. Bu kampanyayı ölen sporcularımızın antrenman arkadaşları ve başarılı atletlerimiz Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut ve Gülcan Mıngır’ ın başlatmasını istedik'' dedi.

Sinevizyon gösterisini izlerken, gözyaşlarını tutamadığı gözlenen Aslı Çakır Alptekin de her iki sporcunun da çok iyi atletler olduğunu belirterek, ''Bizler, ailelerinin her zaman yanında olacağız. Her iki atletimiz de spordan kazandıkları paralarla ailelerini geçindiriyordu. Ailelerin acısını bir nebze olsun dindirmek istiyoruz. Spor camiasından ve Türk halkından bu kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz'' diye konuştu.

Kampanyanın, 15 Kasım'da son bulacağına dikkati çeken Alptekin, ''Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, Atletizm Federasyonu'nun internet sitesinden hesap bilgilerine ulaşabilir'' ifadelerini kullandı.

Gamze Bulut ise ''Erkan ve Kasım Ağabey ile Erciyes'te birlikte kamp yapmıştık. İkisi de çok yetenekli atletlerdi. Aileler için yardımlarınızı bekliyoruz'' dedi.

Gülcan Mıngır da acılı ailelere baş sağlığı dileyerek, ''Atletizm Federasyonu'nun başlattığı kampanyaya, herkesin desteklerini bekliyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Doker, her iki atletin de kazadan birer hafta önce talep ettikleri millilik ve sporcu belgelerinin hazır olduğunu belirterek, ''Bu belgeleri atletlerimize vermek nasip olmadı. Şimdi bunları sporcularımızın kardeşlerine vermek istiyoruz'' dedi.

Belgeleri, Aslı Çakır Alptekin Erkan Kuş'un kardeşi Ercan Kuş'a, Gamze Bulut da Kasım Uludağ'ın kardeşi Cüneyt Uludağ'a teslim etti.

Toplantının sonunda, ölen atletlerin kardeşleri, ellerindeki sporcu belgeleriyle Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır ve Gamze Bulut ile fotoğraf çektirdi.

Yayın Tarihi : 17.10.2012 13:58:56
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.