Haber


On binler Vodafone Avrasya Maratonu'nda Koştu…


On binler Vodafone Avrasya Maratonu'nda Koştu…

Bu yıl ilk kez altın kategoride koşulan Vodafone İstanbul Maratonu’nda erkeklerde ilk 3, Kenyalı atletlerin oldu. Erkeklerde birinciliği Stephan Chebogut, kadınlarda ise Etiyopyalı Koren Jelila Yal göğüsledi. Birinciler 50’şer bin dolar para ödülünün sahibi olurken, toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtıldı.

88 ülkeden 13 bin sporcunun 3 farklı parkurda yarıştığı Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nu erkeklerde Kenyalı atlet Stephan Chebogut 2.11.08’lik dereceyle, kadınlarda ise Etiyopyalı Koren Jelila Yal 2.28.09’luk dereceyle kazandı. Kadınlarda 2 Türk atlet maratonu ilk 5’te tamamladı.

Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel organizasyonu Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl 34. kez İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleşti.

3 bin 838 atletin yarıştığı 42,195 metrelik maratonda erkeklerde ilk 3 sırayı Kenyalı atletler oluşturdu. Kadınlarda ise 3 Etiyopyalı ve 2 Türk atlet ilk 5’i oluşturdu. Milli atlet, olimpiyat ikincisi Elvan Abeylegesse’nin 15 km’de ikinci olduğu Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda 8 km’yi Furkan Aksuoğlu isimli Türk atlet birinci tamamladı.

Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda 5 bin 469 kişinin katıldığı 15 km koşusunu erkeklerde Etiyopyalı Biruk Demiye, kadınlarda ise yine Etiyopya’dan Seboka Seyfu; 3 bin 699 atletin koştuğu 8 km’lik koşuyu erkeklerde Furkan Aksuoğlu, kadınlarda Bulgaristan’dan Veneta Cholakova birinci tamamladı. Türk kadın atletler Sultan Haydar ve Ümmü Kiraz, 42,195 metrelik maratonu üçüncü ve beşinci sırada tamamladı.

Tüm Sonuçlar İçin Tıklayınız

 

Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Başkan Vekili Hüseyin Yıldırım,

Genel Sekreter Nihat Doker, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Kuzu

BKM Çok Güzel Hareketler Bunlar Ekibi' de yarışmaya katıldı.

Yayın Tarihi : 11.11.2012 07:19:48
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.