Haber


TMOK Gecesinde Atletizm Öndeydi…


TMOK Gecesinde Atletizm Öndeydi…

Swissotel' de gerçekleştirilen geceye, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Yavuz Çelik, Spordan Sorumlu Eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü, TMOK Eski Başkanı Togay Bayatlı, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, TMOK üyeleri, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Başkan Vekili Hüseyin Yıldırım, Genel Sekreter Nihat Doker, çeşitli federasyonların başkanları ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda madalya alan sporcular katıldı.

Gecede, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya alan tekvandocu Servet Tazegül,

kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan atlet Aslı Çakır Alptekin, antrenörü İhsan Alptekin,

aynı yarışta ikinci olarak gümüş madalyaya ulaşan Gamze Bulut, antrenörü Süleyman Altınoluk' a Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından gönderilen “Olimpiyat Rozetleri” takdim edildi.

Yılın Başarılı Federasyon Başkanı ödülü Mehmet TERZİ’ ye IOC Üyesi ve TMOK Başkanı tarafından TEŞEKKÜR BELGESİ takdim edildi.

 

Erdener: “Türk sporunun sınırlar dışındaki tek temsilcisi TMOK'dur”

Gecede konuşan TMOK Başkanı Uğur Erdener, Türkiye'nin sporda yapması gerekenleri, objektif bir biçimde sorgulaması ve tartışması gerektiğini söyledi.

Erdener, tartışmanın yanı sıra çözüm üretmek gerektiğini belirterek, “Bu noktada TMOK sorumlulukları yerine getirmeye hazır. TMOK elinden gelen her türlü çabayı göstermek zorunda. Bir gerçeğin altını kalın harflerle çizmek gerekiyor. Türk sporunun Türkiye sınırları dışındaki tek temsilcisi TMOK'dur. Türkiye'nin uluslararası spor alanında başka bir temsilcisi yoktur ve bugünkü spor modeli içinde de olamaz. Bu gerçek önce kabul edilmeli, sonra da bu gerçek çerçevesinde hareket edilmeli” diye konuştu.

2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde İstanbul'un diğer aday şehirler arasında şansının daha yüksek olduğunu aktaran Uğur Erdener, şunları söyledi:

“Temel arzumuz 2016'da sporcularımızın büyük bir başarıya ulaşması ama olmazsa olmaz bir diğer hedef 2020 Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarının İstanbul'da gerçekleşmesi. Biz buna gönülden inanıyoruz. Madrid ve Tokyo ile kıyaslandığında İstanbul'un şansının daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu konuda hepimizin elbirliğiyle çalışması gerek. Sadece üyelerimizin değil medyamızın, sokaktaki vatandaşımızın önce buna inanması ve desteğini vermesi gerek.”

Gecede TMOK üyeliğinde 50. yılını dolduran üyeler Erdoğan Arıpınar ile Türkay Peker'e altın rozet verilirken, 25 yılını dolduran üyelere ise berat takdim edildi. (AA)

 

Fotoğraflar: Mehmet Güçlü

Yayın Tarihi : 25.12.2012 14:35:24
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.