Haber


Mehmet Terzi'den Yeni Yıl Mesajı


Mehmet Terzi'den Yeni Yıl Mesajı

 

Türk atletizminin ‘altın yılı’ olarak adlandırabileceğimiz başarılı bir yılı geride bırakıyoruz.

İlklerin yaşandığı 90. yılımızda Türk atletizm tarihinde ilk kez Dünya Salon Şampiyonası’nda madalya aldık. Ülkemizde düzenlediğimiz organizasyon bugüne kadar yapılan şampiyonalar içinde en iyi organizasyonlarından biri seçildi. Bu salon atletizme tahsis edildi ve ilk kez atletizm salonuna sahip olduk. 30. Olimpiyat Oyunları’na rekor sayılabilecek sporcu kafilesi ile gittik ve Olimpiyat tarihinde ilk altın madalyamızı kazandık. Avrupa Şampiyonalarında alınan madalya sayısı bakımından da bir ilki yaşadık. Ayrıca, geçen yıl Avrupa 1. Ligi’nde yarışırken, şampiyon olarak Süper Lig’e çıktık.

Oldukça başarılı geçen bir yılın ardından yeni yıldaki görevimizin daha da zorlaştığının bilincindeyiz. Dördüncü kez layık görüldüğüm bu görevde yeni ekip arkadaşlarımızın heyecanı ile başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için var gücümüz ile çalışacağız. Güçlü ülkelerle çok büyük rekabet içinde yarışıp, Türk atletizmini daha da geliştirerek, marka değerini yükseltmek istiyoruz.

Bu vesileyle 2013 yılında sporcularımızın her alanda başarılı olmalarını, madalyalar toplamalarını ve Türk bayrağını gönderden indirmemelerini temenni ederken; umutların çoğaldığı, barışın tüm dünyada hâkim olduğu, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını diliyorum.

Yayın Tarihi : 31.12.2012 11:29:45
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.