Haber


Salon Deneme Yarışmalarının Birinci Gününde 4 Türkiye Rekoru Kırıldı


Salon Deneme Yarışmalarının Birinci Gününde 4 Türkiye Rekoru Kırıldı

demet

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda 260 sporcunun yarıştığı Yıldızlar, Gençler, Büyükler Federasyon Salon Deneme Yarışmaları’nın ilk gününde 4 salon Türkiye rekoru kırıldı.

Üçadım atlamada yarışan Sevim Sinmez Serbest, geçerli sayılan üç hakkında en iyi dereceyi son atlayışında elde etti. 13.64 metre atlayan Serbest, büyük kadınlarda 13.60 ile Çağdaş Arslan’a ait salon Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Serbest ile birlikte aynı seride yarışan Esra Emiroğlu da Genç Kadınlar Salon Türkiye rekorunu kırdı. Üçüncü hakkında 12.85 metre atlayan Emiroğlu, 2005 yılında 12.61 ile Nazlı Odabaş tarafından kırılan rekoru, 24 santim geliştirdi.

Çıtayı Her Geçen Gün Yukarıya Taşıyor

Yarışmalarda günün diğer rekoru ise sırıkla atlamada kırıldı. Bu branşta başarılı derecelere imza atan Demet Parlak, kendisine ait Yıldız Kızlar Salon Türkiye rekorunu geliştirmeye devam etti. 2-3 Şubat günlerinde Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda rekoru 3.80’e çıkaran 1996 doğumlu yıldız atlet, çıtayı bu kez 3.85’e taşıdı. Parlak, bu yükseklikteki ilk hakkında başarılı olarak derecesini 5 santim daha geliştirdi.

Erkeklerde günün tek rekoru 400 metre büyükler kategorisinde yarışan 1992 doğumlu atlet Halit Kılıç'tan geldi. Genel sıralamada Yavuz Can'ın ardından ikinci sırada yer alan Kılıç, 47.51'lik derecesi ile kendisine ait 23 Yaş Altı Erkekler Salon Türkiye rekorunu geliştirdi. 

Sevim Sinmez Serbest

Yarışmalar, 10 Şubat Pazar günü yapılacak yarışlar ile sona erecek.

 

Yıldız Kızlar Sonuçları için Tıklayın

Yıldız Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Genç Kadınlar Sonuçları için Tıklayın

Genç Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Büyük Kadınlar Sonuçları için Tıklayın

Büyük Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Yayın Tarihi : 9.02.2013 17:07:27
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.