Haber


Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 33. Kez Koşuldu


Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 33. Kez Koşuldu

trabzon

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan 33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nu kadınlarda Etiyopyalı Selomie Getnet Kassa, erkeklerde de Kenyalı Evans Korirkipkoech kazandı.

Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Trabzon’un kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yarı Maraton, 33. kez koşuldu.

Emperyal mevkisinden başlangıcı yapılan Yarı Maraton’un startını Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu birlikte verdi. 8’i yabancı, 27’si de kadın olmak üzere 277 sporcunun yer aldığı Yarı Maraton, sahil güzergahının takip edilmesinin ardından Akçaabat ilçesinin Yıldızlı Beldesi’nden dönülerek, Atatürk Alanı’ndaki Trabzon Belediyesi binası önünde son buldu.

21 kilometrelik parkuru erkeklerde 1.03.10'lik derecesiyle ilk kez katılan Kenyalı atlet Evans Korirkipkoech kazandı. Kenyalı’nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü atletleri ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. 1:05.50 ile Fatih Bilgiç gümüş, 1:04.30 ile Mehmet Çağlayan da bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlarda ise 1:12.05 derecesi ile Etiyopyalı atlet Selomie Getnet Kassa ipi ilk sırada göğüsleyen isim oldu. İkinciliği 1:13.27 ile ferdi olarak yarışan Senem Çağlan kazanırken, yine ferdi olarak yarışan sporculardan Mehtap Sızmaz da 1:17.15 ile üçüncü oldu.

Halk Koşusu 18. Kez Koşuldu

Yarı Maraton ile birlikte yapılan Halk Koşusu’nun ise bu yıl 18.’si koşuldu. Koşuya, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı da katıldı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun sporun sevgi, barış ve dostluk olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, "Bu yıl 33'üncüsü yapılan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile 18'cisi koşulan Halk Koşusu organizasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.

Kadınlar Sonuçları için Tıklayın

Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Veteran Kadınlar Sonuçları için Tıklayın

Veteran Erkekler Sonuçları için Tıklayın

kadınlar

erkekler

Yayın Tarihi : 24.02.2013 20:59:02
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.