Haber


Emel Dereli Bulgaristan’dan Rekorla Döndü


Emel Dereli Bulgaristan’dan Rekorla Döndü

Emel-Dereli-Bulgaristan

Bulgaristan’da düzenlenen Burgas Kupası Atletizm Yarışmaları’nda büyük kadınlar gülle atmada yarışan Emel Dereli, 17.67’lik derecesiyle ikinci oldu.

Burgas kentinde düzenlenen yarışmaya katılan Emel Dereli, bu derecesiyle Türkiye gençler rekorunu kırdı. Avrupa Kupası şampiyonu olan 1996 doğumlu atlet, bu başarısı ile açık pistte 16.87 olan kişisel en iyi derecesini de 80 santim geliştirdi.

Bulgaristan’da başarılı bir derece elde eden Emel, 1999’dan bu yana kırılamayan 17.76 ile Svetlana Sınıttaş’a ait büyükler rekorunun da 9 santim uzağında kaldı.

Balkan Salon Şampiyonası’nda da milli sporcumuzu geçerek altın madalyaya ulaşan Radoslava Mavrodieva, 18.67’lik derecesiyle birinci oldu. Bulgar atlet, bu derecesiyle kişisel en iyi derecesini 47 santim geliştirirken, Rusya’da yapılacak Dünya Şampiyonası A barajını da geçmeyi başardı.

Emel Dereli Bulgaristan

Yayın Tarihi : 19.05.2013 21:00:46
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.