Haber


Kulüplerimiz Avrupa Sınavında


Kulüplerimiz Avrupa Sınavında

Kulüplerimiz-Avrupa-Sınavında

Avrupa’nın en iyi sekiz kulübünü bir araya getiren Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda ülkemizi Enka ve Fenerbahçe kulüpleri temsil edecek.

25-26 Mayıs günlerinde iki grupta gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda kadınlarda Enka Spor Kulübü, erkeklerde de Fenerbahçe, Portekiz’in Vila Real St Antonio kentinde yapılacak A Grubu yarışmalarında mücadele edecek.

Sekiz takımın yer aldığı organizasyonda Avrupa üçüncüsü unvanı ile yer alacak Enka’nın kadrosunda önemli isimler bulunuyor. Evlan Abeylegesse’nin 5 bin metrede koşacağı yarışmalarda Mavi Beyazlılar; Ivet Lalova, Elif Yıldırım, Birsen Engin, Tuğba Koyuncu, Dudu Karakaya, Elvan Abeylegesse, Binnaz Uslu, Esen Kızıldağ Kale, Hanna Yaroşçuk, Sibel Çınar, Elmas Seda Fırtına, Sevim Sinmez Serbest, Filiz Kadoğan Gül, Dilek Esmer, Kıvılcım Kaya Salman, Özge Akın, Sema Apak ve Meliz Redif’ten oluşan kadrosu ile mücadele edecek.

Geçtiğimiz yılın Atletizm Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ise genç ağırlıklı bir kadro ile Portekiz’de. Sarı Lacivertlilerin kadrosunda; Yunier Romero, Yasmani Escobar, Hüseyin Yağlı, Cihat Ulus, Ersin Tekal, Oktay Güneş, H.İbrahim Sağlam, Mustafa Kıvanç, Alper Kulaksız, Aşkın Karaca, Murat Gündüz, İrfan Yıldırım, Fatih Eryıldırım, Fatih Avan, Umutcan Emektaş, Fahri Arsoy, Fahri Arsoy, Erkin Özkan, Ağıt Mutlu yer alıyor.

Organizasyonda B Grubu yarışmaları ise 25 Mayıs günü, Slovakya’nın Dubnica kentinde yapılacak.

Yayın Tarihi : 20.05.2013 19:53:22
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.