Haber


Nevin Yanıt Atletizm Sahası Akdeniz Oyunlarına Hazır


Nevin Yanıt Atletizm Sahası Akdeniz Oyunlarına Hazır

4

Nevin Yanıt Atletizm sahası 17.Akdeniz oyunları için hazır.2013 Mersin Akdeniz Oyunları kapsamında, inşaatı 12 ayda tamamlanarak  ilk olarak 25-26 Mayıs 2013 tarihinde Federasyonumuzun 16 yaşaltı  atletizm şampiyonasına başarıyla ev sahipliği yaptığı sahadaki eksikler tamamlandı.

Akdeniz Oyunlarına katılacak 31 spor federasyonun Federasyon başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterlerin katıldığı  5 Haziran’da Oyunlar koordinatörlüğünde yapılan toplantıda akreditasyon,konaklama,ulaşım,açılış kapanış törenleri,oyunların takvimi konularında bilgiler verilip federasyon yetkilileriyle yarış tesisleri gezilip kontroller yapıldı.

Federasyon başkan vekili Ergüder Uzun ve Genel Sekreter Nihat Doker Federasyonumuzu temsilen toplantıya katılıp , toplantı sonrasında Nevin Yanıt Atletizm Sahasında. Tesis amiri Tolga Yazıcı, Yönetim Kurulu Yedek üyesi Halil Oğuz ve Genel koordinatör yardımcısı Fatih Cintımar  ile birlikte sahada incelemede bulundular.

IMG_4413

Nevin Yanıt Atletizm sahası Yaklaşık 50.000m2 alan üzerine kurulu tesiste atletizm sahası ve antrenman sahaları IAAF sertfikasına sahip olup, resmi ve paralimpik atletizm yarışlarına uygun olarak inşaa edilmiştir. Tesisin toplam seyirci kapasitesi 3271 olup, 149 VIP ve 172 basın mensubunu ağırlayabilecek tribünleri de mevcuttur. Tesis, mevcut 2 şer adedi engelli soyunma odaları dahil toplamda 6 adet sporcu soyunma odaları, 2 adet hakem soyunma odaları, doping kontrol ve sağlık odaları,  çağrı odası, basın toplantı odası ve medya hizmet odaları ile resmi atletizm müsabakaları için gerekli tüm idari-teknik ofisleri içermektedir.

Mevcut antrenman sahaları, atmalar ve koşular/atlamalar olmak üzere iki ayrı bölümdedir. Atmalar antrenman sahası cirit, çekiç disk atma kafesleri ve gülle atma sektörlerini içermekte,  koşular/atlamalar antrenman sahası ise 120m (düz)ve 210m(oval) koşu pistleri ile atlama kum havuzları ve sırık, yüksek atlama sektörlerini içermektedir.

Tesis bina içi en son teknoloji ürünü  Isıtma-Soğutma iklimlendirme/ses/görüntü/yangın ihbar/kamera sistemleri ile inşaa edilmiştir.

7

 

 

[flagallery gid=16 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 6.06.2013 10:36:02
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.