Haber


İlk Altın Fatih Avan’dan


İlk Altın Fatih Avan’dan

Fatih-Avan

17. Akdeniz Oyunları atletizm müsabakalarında ilk altın madalyamız cirit atmada Fatih Avan’dan geldi. Yarışmaların birinci gününü 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile kapattık.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde yapılan yarışmalara Mersinli sporseverler büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 4 bin kişinin izlediği müsabakaların ilk gününde 14 sporcumuz madalya mücadelesi için piste çıktı.

Atletizm müsabakalarının ilk madalyası 1500 metrede üçüncü olan Tuğba Koyuncu’dan geldi. Dört sporcunun oyunlar rekorunun altında derece yaptığı finalde son 300 metreye önde giren Tuğba, rakiplerinin atağına karşılık veremeyince üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 4:06.22 koşan Tuğba, bu sezonki en iyi performansına imza attı.

1500 metrede mücadele eden bir diğer atletimiz Esma Aydemir ise beşinci oldu. İngiltere’de yapılan Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda 3000 metrede en iyi derecesini koşan Esma, 1500 metrede de 4:09.06 ile bu sezonki en iyi derecesine imza attı.

Fatih’ten ‘Altın’ Atış!

17. Akdeniz Oyunları atletizm müsabakalarında ilk altın madalyamız Fatih Avan’ın muhteşem performansı ile geldi. Altın madalya mücadelesine Mısırlı Ihab Abdelrahman kişisel en iyi derecesini yaparak 82.45 metre ile başlarken, Milli sporcumuz da ilk hakkında 82.39’luk bir derece yaptı. İkinci hakkı için piste çıkan Fatih, tribünlerin de desteği ile muhteşem bir performansa imza attı. 83.84 metre ile yarışın liderliğini alan Milli atlet, diğer haklarını pas geçti ve altın madalyaya uzandı.

Üst üste ikinci kez altın madalyanın sahibi olan Fatih Avan, Akdeniz Şampiyonu unvanını korumayı başarırken, şampiyonluk kutlaması yaptığı esnada tribünlerden uzun süre alkış aldı.

Mısırlı atletin gümüş madalyayı aldığı final mücadelesinde bronz madalya Yunan Spyros Lebesis’in oldu.

Ramil Guliyev

İlk Yarışında Rekor ile Madalya Getirdi

Erkekler 200 metrede ülkemizi temsil eden Ramil Guliyev, milli forma altında çıktığı ilk yarışta madalya kazandı. Serilerde 20.97 koşarak final vizesi alan Ramil, finalde Mersinli sporseverlere müthiş bir yarış izlettirdi. Milli atlet çok iyi bir başlangıç yaptığı yarışta son 10 metreye kadar önde girdiği yarışta Yunan Lykourgos Tsakonas’a geçildi. Altın madalyayı, 0.01 saniye ayırdı.

20.46 ile bu sezonki en iyi yarışını çıkaran Ramil gümüş madalyanın sahibi olurken, 20.86 ile İzzet Safer’e ait olan Türkiye rekorunun da yeni sahibi oldu.

Nimet Karakuş

Nimet’ten Bronz Madalya

Kadınlar 200 metrede piste çıkan Nimet Karakuş, serisinde 23.71’lik derecesiyle final vizesi aldı. Sekiz sporcunun yer aldığı finalde iyi bir yarış çıkaran Nimet, varış çizgisine üçüncü gelerek bronz madalyanın sahibi oldu. 23.40 ile kişisel en iyi derecesini yapan Nimet, aynı zamanda kendisine ait 23 yaş altı rekorunu 0.23 saniye geliştirdi.

Kıbrıslı Eleni Artymata’nın altın madalya sahibi olduğu yarışta İtalyan Libania Grenot gümüş madalyayı alırken, toplam altı sporcu kişisel ve bu sezonki en iyi derecelerini geliştirdi.

Elvan Gümüşte Kaldı

Günün son yarışı kadınlar 10000 metre finali ile yapıldı. Bu branşta Avrupa 10000 rekortmeni Elvan Abeylegesse ile Bahar Doğan ülkemizi temsil etti.
Altı sporcunun yer aldığı yarışa iyi başlayan Elvan, 5 bin metreyi 16:13.53 ile ilk sırada geçtikten sonra yarışın liderliğini Kenza Dahmani’ye verdi. Cezayirli atlet bu üstünlüğünü son ana kadar sürdürdü ve altın madalyanın sahibi oldu.

2009 Pescara'da altın madalya kazanan Elvan, gümüş madalyanın sahibi olurken, yarışı 32:59.30 ile tamamladı. Bahar Doğan ise 35:27.48’lik derecesiyle beşinci oldu.

Günü 5 Madalya İle Kapattık

Atletizm müsabakalarının ilk gününde piste çıkan milli sporcularımız 1 altın, 2 gümüş ve bronz madalya ile pistten ayrıldı. Toplamda 5 madalya kazanan millilerimiz, madalya sıralamasında Yunanistan ile birinciliği paylaşırken, İtalya 4 madalya ile üçüncü sırada yer aldı.

Birinci Gün Fotoğrafları için Tıklayın

Yayın Tarihi : 26.06.2013 18:58:28
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.