Haber


Mersin’de Gümüşü ‘Altın’ Yaptı


Mersin’de Gümüşü ‘Altın’ Yaptı

Burcu-Ayhan

17. Akdeniz Oyunları atletizm müsabakalarının kapanış gününde madalya mücadelesi için yüksek atlamada piste çıkan Burcu Ayhan, 2009 Pescara’da kazandığı gümüş madalyayı, doğduğu şehirde altına çevirdi.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde yapılan kapanış gününün müsabakalarının ilk final mücadelesi olan kadınlar yüksek atlamada Sibel Çınar ve Burcu Ayhan madalya için yarıştı.

1.70 metre ile yarışmaya başlayan Sibel Çınar, 1.81 metreye kadar başarılı atlayışlar gerçekleştirirken, bu yükseklikte üç hakkında da faul yapınca madalya mücadelesine veda etti.

23 yaş altı Avrupa üçüncüsü Burcu Ayhan ise 1.78 metre başladığı mücadelede 1.90 metreyi çok rahat geçti. Bu yüksekliği Hırvat Ana Simic’in de zorlanmadan geçerken, diğer atletler başarı sağlayamayınca elendi ve altın madalya mücadelesi için iki sporcu baş başa kaldı.

Altın Madalya Türkiye ve Hırvatistan’ın

1.92 metreyi ilk haklarında geçen sporcular, 1.94 metreyi denedi, ancak üç hakkında da başarılı olamadı ve altın madalya kazananı belirlemek için baraj atlayışları yapıldı. 1.94 metre ile başlayan altın madalya mücadelesine iki sporcu da faul yaparak başladı. Yükseklik sırasıyla 1.92 ve 1.90 metreye geldiğinde atlayışlar başarısız olunca, 1.88 metrede iki sporcu da atlayış yapmak istemedi ve müsabakanın hakemlerine durumu iletti. Hakem kararı ile altın madalya iki atlete verildi. İkincinin olmadığı yarışta bronz madalya Yunan Antonia Stergiou’nun oldu.

2009’da İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen oyunlarda gümüş madalya kazanan Burcu Ayhan, doğduğu şehir olan Mersin’de madalyasını altına çevirdi.

Yayın Tarihi : 29.06.2013 20:03:12
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.