Haber


Emel Dereli Dünya Yıldızlar Şampiyonu!


Emel Dereli Dünya Yıldızlar Şampiyonu!

Emel-Dereli1

Ukrayna’da devam eden 8. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda rekortmen güllecimiz Emel Dereli, rekor kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Dünya’da da yıldızlar kategorisinde tüm zamanların 20 metreyi geçen ikinci isim oldu.

Şampiyonanın branşında favori isimleri arasında gösterilen, uluslararası atletizm yayın organları tarafından “Seyredilecek 10 İsim” arasında lanse edilen, dünyada yılın en iyi derecesine sahip milli atlet Emel Dereli, Donetsk’te beklentileri boşa çıkarmadı ve ne kadar formda olduğunu gösterdi.

96 doğumlu atletimiz, Olimpiyskiy Stadyumu’nda yapılan yarışmaların ikinci gününe damga vurdu. Sabah seansında 3 kilogramlık gülle ile elemelerini şampiyona rekoru kırarak geçen Emel, akşam seansında vermiş olduğu madalya mücadelesinden de rekor ve altın madalya ile ayrıldı. Şampiyona rekorunu 20.14 metreye çeken milli atlet, kendisine ait yıldızlar Türkiye rekorunu geliştirdi.

İlk hakkında 20.14 metrelik muhteşem bir performansa imza atan Emel, 19 metre civarına düşen diğer atışlarını ise faul yaparak ölçtürmedi. Madalya getiren atışını diğer haklarında geçmeyi başaramayan milli atlet, son hakkını ise kullanmadı.

Bu derecesiyle Emel Dereli, sabah seansında 19.18 metre kırdığı Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası rekorunu, finalde 96 santim geliştirdi. Dünya’da da 1993 yılında Hollandalı Corrie De Bruin’in ardından yıldızlar kategorisinde tüm zamanların 20 metreyi geçmeyi başaran ikinci ismi olmayı da başardı.

Mücadelede gümüş madalya 18.60 metre ile Rus Alena Bugakova’nın olurken, bronz madalya da 17.57 metrelik derecesiyle Amerikalı Ashlie Blake’in oldu.

Emel Dereli, bu başarısıyla şampiyona tarihinde altın madalya kazanan ilk Türk atlet oldu. 2009’da kızlar çekiç atmada Kıvılcım Kaya, 2011’de ise erkekler çekiç atmada Özkan Baltacı gümüş madalya kazanmıştı.

2013 Karnesi Başarılarla Dolu

2013 yılına muhteşem bir başarı grafiği sergileyen Emel Dereli, sezona yıldızlar salon şampiyonu olarak başladı. 96 doğumlu olmasına rağmen gençler salon şampiyonluğuna ulaşan milli atlet, Balkan ikinciliği ile salondaki başarısını zirveye çıkardı.

Emel, açık pist yarışmalarına da dikkat çekici performansları ile damga vurdu. Mart ayında yapılan Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda 23 yaş altı kategorisinde yarışan Emel, serisinin en genç ismi olmasına rağmen altın madalyanın sahibi oldu.

Mayıs ayında Bulgaristan’ın Burgas kentinde düzenlenen yarışmaya büyükler kategorisinde katılan Emel Dereli, gençler rekorunu kırdığı 17.67 metre ile ikinci olurken, 17.76 ile Svetlana Sınıttaş’a ait büyükler rekorunun da 9 santim uzağında kaldı.

Haziran ayında 18. Yılmaz Sazak Yaş Grupları Yarışmaları’nda 19.59 metrelik derecesiyle birinci olup, yıldızlar rekorunu geliştirirken, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 3 kilogramlık gülle ile dünyada yılın en iyi derecesini getiren atışıyla şampiyonluğa ulaşarak Donetsk’e gitti. Şampiyonanın favorileri arasında gösterilen Türk atletizminin önemli yıldızları arasında yer alan Emel, bu beklentiyi boşa çıkarmayarak kariyerinin zirvesine çıktı.

"Emel Dereli Dünya Şampiyonası Rekoru Kırdı" Haberini Okumak için Tıklayın

Yayın Tarihi : 11.07.2013 18:48:51
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.