Haber


Bir Beşincilik de Batuhan Altıntaş'tan


Bir Beşincilik de Batuhan Altıntaş'tan

batuhan-altıntaş

Donetsk’te devam eden 8. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 400 metre finalinde koşan Batuhan Altıntaş, ciritte Eda Tuğsuz'un ardından şampiyonayı Dünya beşincisi olarak noktalayan ikinci sporcumuz oldu. 

Olimpiyskiy Stadyumu’ndaki yarışmaların üçüncü gününde 4 sporcumuz yarıştı. Elemeleri başarılı dereceler ile geçerek finale yükselme başarısı gösteren Türk atletizminin yıldız adayı sprinterlerinden Batuhan Altıntaş, akşam senasında madalya mücadelesi verdi. Yedi sporcunun tamamladığı finalde elemelerdeki performansının altında 47.10 koşan milli atlet, varış çizgisine beşinci geldi.

Dünya beşincisi olarak Donetsk’ten ayrılan rekortmen atletimiz, yarı finaldeki 46.72 metrelik derecesiyle kendisine ait yıldızlar rekorunu geliştirmekle kalmadı; yıldızlarda Dünya’da beşinci, gençlerde de Avrupa’da yılın en iyi üçüncü derecesinin sahibi oldu.

Altın madalyayı kazanan Jamaikalı Martin Manley 45.89 ile yıldızlarda dünyada yılın en iyi derecesini koştu. Amerikalı Ryan Clark 46.46 ile gümüş madalyayı kazanırken, 96 doğumlu atletimizin elemelerde ve yarı finalde gerisinde kalan Kenyalı Alexander Lerionka Sampao da 46.78 ile kişisel en iyi derecesini yaparak bronz madalyanın sahibi oldu.

Üçadım atlama elemelerinde B grubunda yer alan Cem Şahin de tek başarılı atlayışında 13.50 metrelik derece elde ederek 15’inci oldu ve şampiyonaya veda etti.

Ceyda ve Zeynep Final Koşacak

Sabah seansında 2000 metre engelli elemelerinde mücadele eden iki sporcumuz, başarılı performansları ile yüzümüzü güldürürken, finalde mücadele etme hakkı kazandı. İlk seride yer alan Ceylan Gökdemir, düşük tempoda koşulan yarışı 7:05.57 ile yedinci sırada tamamladı. Kariyerinin en iyi derecesini koşan Zeynep Mete ise yüksek tempoda koşulan ikinci seride mücadele etti. 6:59.56 ile yedinci olan milli atlet, final biletini alan son isim oldu.

İki sporcumuz da madalya mücadelesine 14 Temmuz Pazar günü, TSİ 16:45’te çıkacak.

Yayın Tarihi : 12.07.2013 12:21:44
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.