Haber


İkinci ‘Altın’ Eda Tuğsuz’dan


İkinci ‘Altın’ Eda Tuğsuz’dan

Eda-Tuğsuz

Hollanda’da devam eden 12. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) atletizm müsabakalarında cirit atma finalinde yarışan Eda Tuğsuz, Oyunlar ve Türkiye yıldızlar rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Utrecht kentinin ev sahipliği yaptığı ve bugün sona erecek Oyunlar’da Emin Öncel’in ardından ikinci altın madalyamız Dünya Yıldızlar beşincisi atletimiz Eda Tuğsuz’dan geldi.

Cirit atma finalinde güçlü rakipler ile madalya mücadelesi veren milli atlet, Belaruslu rakibi ile girdiği yarışı 15 santim farkla ilk sırada tamamlamayı başardı. Dördüncü haklar sonrası bir üçüncü sırada yer alan 97 doğumlu atletimiz, beşinci hakkında 56.61 metre atarak yarışmanın liderliğini ele geçirdi. Belaruslu rakibi Hanna Tarasiuk, son iki hakkında faul yapınca altın madalya milli atletimizin oldu.

Donetsk’te yapılan Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda beşincilik getiren derecesinden çok daha iyi bir performans gösteren Eda, altın madalyanın yanı sıra 54.02 ile Esra Gaz’a ait olan Türkiye yıldızlar rekorunu kırdı.

Milli atlet, aynı zamanda 53.86 metre ile Rus Alina Gerasimchuk’a ait Oyunlar rekorunun da yeni sahibi oldu. 500 gramlık ciritte kariyerinin en iyi atışını gerçekleştiren Eda, yıldızlarda bu sezonun Dünya'da en iyi beşinci derecesini gerçekleştirdi.

Hanna Tarasiuk’n 56.46 ile gümüş madalyayı kazandığı mücadelede Çek Cumhuriyeti’nden Natalie Durcakova da 53.90 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

4 Madalya İle Noktaladık

Böylece Türkiye, Hollanda’da düzenlenen Oyunlar’da atletizm müsabakalarını iki altın, birer gümüş ve bronz madalya ile noktaladı.

Daha önce Emin Öncel cirit atmada altın, Ömer Oti 3000 metrede gümüş ve Şeyma Gül de 2000 metre engellide bronz madalya kazanmıştı.

Yayın Tarihi : 19.07.2013 14:57:58
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.