Haber


Yeni web sitemizle ilgili bilgilendirme


Yeni web sitemizle ilgili bilgilendirme

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun kurumsallaşma yolunda önemli bir adım olarak gördüğü iletişim atağı kapsamında yenilenen web sitesi, 23 Mart 2016 günü kullanıma açıldı. Bu bağlamda kullanıcılarımızdan ve atletizmseverlerden gelen ilk görüşler ışığında hatırlatmalar içeren mini bir kullanım kılavuzu yayınlamayı uygun bulduk. Federasyonumuzun eski web sitesinin yaklaşık üç yıldır kullanımda olmasına karşın gerek menülerinin düzensizliği, gerekse teknik altyapısı, bilgi sınıflandırması ve metinlerinin yetersizliği nedeniyle 2015'in sonunda yenilenmesine karar verildi. Yaklaşık dört ay süren bir çalışmanın ardından taf.org.tr'nin temel içeriğinin yer aldığı sitemizi yayına aldık. Ancak çalışmalar henüz tamamlanmadı. TAF.org.tr şu an hizmetinizde olsa da, projenin ikinci ayağı olan veritabanı ve sporcu bilgi bankası/kayıt sisteminin eklenmesiyle tamamlanacak. Programlama aşaması devam eden sporcu kayıt sistemi ve atletizm veritabanı tamamlanıp sitemize eklendiğinde, TAF web sitesi tüm yerel yarışmalardaki derecelerin ve toplistlerin tıpkı IAAF sitesindeki sorgulanabilir listeler halinde yayınlandığı ve her sporcumuzun performans kaydının online olarak tutulduğu bir veriye sahip olacak. Şu anki web sitesindeki yenilikler ve menülerle ilgili birkaç hatırlatma yapmayı da uygun görüyoruz:

  1. Web sitemizin üstteki sekiz ana bölümün altındaki alt bölmelerin sınıflandırması, eski siteyle farklılıklar göstermektedir. Yarışmalarla ilgili sonuçlar, takvim ve diğer bilgilendirme dosyalarını YARIŞMALAR menüsünün altındaki ilgili sekmede bulacaksınız.
  2. BİLGİ BANKASI menüsünün altında yazışma ve başvuru formları, atletizm ölçüleri, hakem köşesi ve yakın zamanda eklenecek olan sporcu ve antrenör istatistikleri bulunmaktadır.
  3. BİLGİ BANKASI linki altındaki "Madalyalarımız" sekmesi, Türkiye'de pek çok federasyonda olmayan bir veri sağlamaktadır. Bu bölümde 1930'dan günümüze Türkiye'de atletizm adına alınan uluslararası madalyaların listesine ulaşıp, sorgulama yapabilirsiniz.
  4. REKOR menüsünde açık hava ve salon rekorları, tüm yaş kategorilerinde sınıflandırılmış olarak verilmektedir. Bu bölümde bir dalı seçerek (örneğin 1500 metre), listeden o branştaki büyükler, U23, gençler ve yıldızlar rekorlarını aynı anda filtreleme şansına sahipsiniz.
  5. MEDYA ODASI bölümümüzden atletizm ve TAF ile ilgili görseller, fotoğraflar ve video kayıtlarına ulaşabileceksiniz.
  6. Yarışmaların altındaki FAALİYET TAKVİMİ, hem bir takvim şablonunun içine yerleştirilmiş veri tabanı versiyonuyla, hem de daha basit bir kullanım için liste şeklinde kullanıcılara sunuldu. Takvimde zaman içindeki değişiklikler, güncellemeler ve düzeltmeler bu sayede kolaylıkla yapılabilecek.
  7. Ana sayfamızın alt bölümündeki KULÜP ARA linkinden gideceğiniz listeden tüm atletizm kulüplerinin iletişim bilgilerini (adres, telefon vs.) elde edebilirsiniz.
  8. ANTİ DOPİNG bölümümüzde yasaklı maddelerle ilgili bilgilendirmeleri bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  9. Ana sayfanın sağ bölümünden büyük şampiyonalar özel bölümlerine gidebilirsiniz. Rio 2016 ve Amsterdam'daki Avrupa Şampiyonası ile ilgili gelişmeleri buradan güncel olarak takip edebilirsiniz.
  10. TAF tarafından yayımlanan tüm DUYURULAR, bundan böyle ana sayfanın sağ bölümündeki özel menüde listelenecek. Bu sayede önemli duyuruların haber listesinde kaybolmasının da önüne geçilmiş olacak.
Son olarak web sitemizle ilgili geliştirmeler ve içerik yenilemeleri devam ettiğini hatırlatır, önerileriniz ve fikirleriniz için ana sayfadaki iletişim formunu kullanabileceğinizi hatırlatırız. TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU

Yayın Tarihi : 29.03.2016 20:51:16
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.