Haber


Gelibolu'da maraton heyecanı


Gelibolu'da maraton heyecanı

Çanakkale Savaşı'nın 100. yıldönümünde başlayan Turkcell Gelibolu Maratonu'nun ikincisi, 2 Ekim tarihinde Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşecek. Turkcell'in sponsorluğunda 2 Ekim 2016 Pazar günü ikincisi gerçekleşecek Gelibolu Maratonu'nda yine binlerce kişi koşacak. İlki geçtiğimiz yıl Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl anması kapsamında koşulan yarışta 42 kilometrelik maraton dışında yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusu da düzenleniyor. Şehitler Abidesi'nin önündeki Morto Koyu'nda başlayacak olan yarışta maratoncular, Alçıtepe Köyü yakınlarındaki dönüş noktasına kadar gidip, başlangıç noktasında yarışı bitirecek. Yarıştaki atletler, büyük savaşın izlerini taşıyan yarımadanın tüm önemli noktalarından ve şehitliklerinden geçerek ilerleyecek.

Öte yandan, organizasyon her koşucu için bir ağaç dikerek barışa uzanan bir hatıra ormanı oluşturmayı hedefliyor. 

İsim sponsoru Turkcell ile birlikte Türk Hava Yolları'nın da desteklediği ve Avrupa Atletizm Birliği'nin beş yıldızlı Quality Road Race sertifikasına sahip Gelibolu Maratonu, 2 Ekim 2016 Pazar günü yapılacak.

2. Turkcell Gelibolu Maratonu'nun başlangıç programı şu şekilde:

11:00 - Maraton start 11:15 - Yarı maraton start 11:30 - 10 kilometre start 11:45 - Halk koşusu (5 km)

29 Eylül Perşembe günü başlayacak olan maraton fuarıyla birlikte dört günlük etkinlik takvimi içinde IAAF Çocuk Atletizmi semineri de yer alacak.

Turkcell Gelibolu Maratonu resmi sayfası için tıklayın.

Yayın Tarihi : 28.09.2016 17:20:18
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.