Haber


Kros takımlarımız Portekiz yolcusu


Kros takımlarımız Portekiz yolcusu

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonası'nda mücadele verecek olan ekiplerimiz Portekiz'e gitti.  Geçtiğimiz yıl Kastamonu'da yapılan Avrupa Kulüpler Kros'ta büyük başarı yakalayarak altı podyum elde eden Türk takımları, son yıllardaki başarılarını devam ettirmek amacıyla Portekiz'e gitti. Ekiplerimiz, 5 Şubat 2017 Pazar günü büyükler ve gençlerde yapılacak olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros (ECCC-Cross Country) müsabakaları için Portekiz'in Albufeira kentine hareket etti. Türkiye, kupada toplam sekiz ekiple temsil edilecek. Büyük kadınlarda üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonluğu hedefleyen Üsküdar Belediyesi ve Türkiye Kros Ligi şampiyonu Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilk ikinin güçlü adayı konumunda. Bu dalda müsabakaya iki Türk takımı dışında 14 ülkenin temsilcileri katılacak.

bursabsbKupada boy gösterecek ekiplerden biri, iki kategoride Türkiye Kros Ligi'ni kazanan Bursa BŞB.
Büyük erkeklerde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Galatasaray, ay-yıldızlı bayrağı temsil edecek. 21 takımın kaydolduğu bu dalda iki Türk takımı, tarihte Türkiye'ye ilk şampiyonluğu getirmek için rakipleriyle çekişecek. Son yıllarda Türkiye'nin zirveye ambargo koyduğu gençlerde ise dört Türk temsilcisi var. Genç erkeklerde Avrupa şampiyonu Darıca Belediyesi ve Fenerbahçe, genç kadınlarda ise bir başka Avrupa şampiyonu unvanına sahip Türk takımı Bursa Büyükşehir ile geçen yılın ikincisi Fenerbahçe sahneye çıkacak. Albufeira kentindeki şampiyonada dört kategoride toplam 75 takım parkura çıkacak. Atletizmseverler, yarışmaları 5 Şubat Pazar günü TSİ 13:15'ten itibaren bu CANLI YAYIN bağlantısına tıklayarak internet üzerinden takip edebilirler.

Yayın Tarihi : 2.02.2017 14:02:37
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.