Haber


Erzincan'a atletizm odaklı lise geliyor


Erzincan'a atletizm odaklı lise geliyor

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Erzincan'daki Spor Lisesi arasında yapılan görüşme sonunda okulun atletizm temalı olarak eğitim vermesi kararlaştırıldı.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ı ziyaret eden Erzincan Spor Şube Müdürü Fatih Çöpür ve Erzincan Tematik Spor Lisesi Müdürü Hayati Doğan, okulun iki branşa odaklanan liseye dönüşeceğini açıkladılar. TAF Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız'ın da bulunduğu toplantıda gelecek eğitim yılına dair planlama yapılırken, Türkiye'deki spor liselerinin 'tematik' hale getirilmesine uygun olarak Erzincan Spor Lisesi'nde atletizm ve badminton branşlarına ağırlık verilmesi karara bağlandı.
Yeni bir yapılanmayla ilgili spor branşlarının tam teşekküllü olarak yapılabilmesine olanak sağlayan düzenlemeler gerçekleştirilecek. Bu bağlamda üzerine düşenleri memnuniyetle yapmaya hazır olduklarını söyleyen TAF Başkanı Fatih Çintimar, Erzincan Spor Lisesi'ne atletizmle ilgili her türlü malzeme desteğini vermeye hazır olduklarını belirtti.
Önümüzdeki 2017-2018 eğitim öğretim yılında Erzincan Tematik Spor Lisesi'ne 60 öğrenci alınacak. Bunun için müracatların 23 Haziran 2017 tarihine kadar alınacağı ve ardından öğrenci seçimlerinin gerçekleştirileceği açıklandı.
Başkan Fatih Çintimar, toplantıda "Bu konuya çok önem veriyoruz. Bu okul, Atletizmin tüm branşlarının yapıldığı bir merkez olacak ve  tesisleşerek Türkiye'de örnek bir çalışma yapacağız" dedi.

Yayın Tarihi : 8.06.2017 12:52:19
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.