Haber


İstanbul bu yıl çocuklar için koşacak


İstanbul bu yıl çocuklar için koşacak

Dünyada kıtalararası koşulan tek yarış Vodafone İstanbul Maratonu, 12 Kasım Pazar günü 39'uncu kez düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından gerçekleştirilecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu, "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" temasıyla düzenlenecek. Yaklaşık 30 bin katılımcının yarışmasının beklendiği maratonda ayrıca yüzbinlerce İstanbullu da Asya'dan Avrupa'ya yürüyecek.

Bu yıl festival coşkusunun yaşanacağı Maratonda halk koşusu ilk kez Vodafone Park'ta son bulacak. Vodafone Park'ta kurulan şenlik alanında gün boyu maraton katılımcıları sürpriz eğlencelerle ağırlanacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yine kıtaları birbirine bağlayacak olan ve yüz binlerce İstanbullunun Asya'dan Avrupa'ya yürüyeceği maraton, bu yıl "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" temasıyla düzenlenecek.   

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na ilişkin detaylar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy veTürkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Hasan Çavuşoğlu'nun katılımıyla düzenlenen toplantıda aktarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, "İstanbul şehir kültürünün önemli bir parçası haline gelen maratonumuzu, Avrupa'daki örneklerini aratmayan bir organizasyonla gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimlerine, Spor İstanbul'a ve iş ortaklığı yürüttüğümüz, güçlü bir global marka olan Vodafone'a yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum" diye konuşurken, "Bu tür organizasyonlar, önemli konulara dikkat çekmek için büyük fırsat. Bu yıl çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz. Herkes çocuklarına daha iyi bir gelecek ister. Biz de hayatımızın en değerli varlıkları çocuklarımızın geleceği için koşacağız" ifadelerini kullandı.

Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar da çocuklara yönelik temaya vurgu yaparken, "Son üç yıldır çocuklara yönelik maraton düzenliyoruz. Çocukların mutluluğunu hedefliyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu'nda bu yıl çocuklarımız için koşacağız. Bütün sivil toplum kuruluşlarından özellikle çocuklarla ilgili organizasyon yapmalarını talep edeceğiz" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: MARATON ÜLKESİ OLDUĞUMUZU GÖSTERİYORUZ Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Hasan Çavuşoğlu ise "Türkiye Atletizm Federasyonu olarak, her zaman yarışların içindeyiz. İş ortağımız Vodafone'un sponsorluk yapması önemli. Bu sponsorluğun finish çizgisine varanların sayısının 8 binlerden 20 binlere çıkmasında büyük katkısı var. Vodafone'un son 5 yıldaki desteği bizler için çok önemli. Biz geçmişte maraton ülkesiydik ve yine bu unvanı kazanmaya başladık. Türkiye'de maraton sayısı 4'e ulaştı. 60'ın üzerinde yarışma yapılıyor. Finish çizgisine varan sporcuların sayısının 20 binlerin de üzerine çıkmasını diliyoruz" diye konuştu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şöyle dedi: "Bu yıl 39'uncu yaşına giren İstanbul Maratonu da İstanbul'un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel bir etkinlik. Maratonu sadece bir spor etkinliği olarak değil, İstanbul'un bir global marka şehre dönüşmesi hedefiyle de destekliyoruz."

Vodafone 39. İstanbul Maratonu ile ilgili en güncel bilgilere resmi Facebook etkinlik sayfasından ve www.maraton.istanbuladresinden ulaşılabiliyor.

Yayın Tarihi : 27.09.2017 18:10:39
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.