Haber


Eker I Run'a iki bin kişi katıldı


Eker I Run'a iki bin kişi katıldı

"Sağlıklı Yaşam İçin Koş" mesajının taşındığı  "Eker I Run Yol Koşusu" sporseverleri Bursa’da dördüncü kez bir araya getirdi. Kötü hava şartlarına karşın yaklaşık iki bin sporcunun katıldığı yarışlar renkli görüntülere sahne oldu.

Sporu teşvik etmek, bireyleri harekete geçirerek daha sağlıklı bir yaşam için motive etmek ve çocuklara sporu sevdirmek amacı hayata geçen 4. Eker I Run Yol Koşusu, 8 Ekim Pazar günü Bursa’da yapıldı. Kötü hava şartlarına rağmen yıldan yıla katılım sayısı artan koşuya, bu yıl 500’ü çocuk olmak üzere yaklaşık 2 bin sporsever katıldı.

Bursa-Orhaneli Yolu üzerindeki Eker I Run, 15 kilometre, 5 kilometre ve 500 metre Minik Adımlar şeklinde üç kategoride düzenlendi. Eker’in önderliğinde,  Bursa Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURULAŞ ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkıları ile hayata geçen 4. Eker I Run Yol Koşusu, Eker Meydan'dan 10:20’deki Minik Adımlar koşusu ile start alırken, saat 14:00'te ödül töreni ile son buldu.

15K'da birinciliği 49:37'lik derecesiyle Fetene Alemu Regasa alırken, kadınlarda 57:06 derecesi ile Natalia Gyurten galibiyete uzandı. 5 kilometrede ise Emircan Şahin ve Seray Şentürk birincilik madalyasının sahibi oldular.

Yayın Tarihi : 8.10.2017 17:23:06
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.