Haber


Avrupa Kros Şampiyonası ekibi kampa girdi


Avrupa Kros Şampiyonası ekibi kampa girdi

Ömer Besim Kır Koşusu ile belirlenen Avrupa Kros Şampiyonası milli takım kadrosu, Kütahya'da kampa girdi. Kafilede 34 atlet bulunuyor. Slovakya'nın Samorin kentinde 10 Aralık tarihinde yapılacak olan Avrupa Kros Şampiyonası için belirlenen Milli Takım, Kros Ligi'nin ikinci kademesinin ardından kampa girdi. Şampiyonada geçtiğimiz yılki başarısını tekrar etmek isteyen Ay-yıldızlılar, güçlü bir kadroyla mücadeleye katılacak. Milli takımda daha önce bireysel olarak krosta Avrupa şampiyonluğu yaşamış beş atlet bulunuyor. Bu yılki şampiyonada iki önemli değişiklik var. Bu sezondan itibaren sıralamada üç atletin skor toplamıyla takım sıralaması oluşacak ve ilk kez karışık takım mücadelesi yapılacak. Dünya Şampiyonası'nda karışık takımda bronz madalya alan Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda da madalya kovalayacak. Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası kafilesi şu isimlerden oluşuyor:

U20 KADINLAR
Latife Güneş
Pınar Demirtaş
Emine Akbingöl Gülnaz Uskun
Semra Karaaslan
U23 KADINLAR
Büşra Nur Koku
Emine Hatun Tuna
Yayla Kılıç
Fatma Demir
Tubay Erdal
BÜYÜK KADINLAR Yasemin Can
Meryem Akdağ
Özlem Kaya
Esma Aydemir
Sevilay Eytemiş
KARIŞIK TAKIM
Fatma Arık
Sebahat Akpınar Levent Ateş Ramazan Özdemir U20 ERKEKLER Ramazan Barbaros Sezgin Ataç Ömer Amaçtan Ramazan Başbuğ Abdurrahman Gediklioglu U23 ERKEKLER Saffet Elkatmış Süleyman Bekmezci Onur Aras Ersin Tekal Ferhat Bozkurt BÜYÜK ERKEKLER Ali Kaya Aras Kaya Kaan Kigen Özbilen Polat Kemboi Arıkan Alper Demir

Yayın Tarihi : 27.11.2017 14:03:13
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.