Haber


İstanbul'da 'Gel beraber koşalım'


İstanbul'da 'Gel beraber koşalım'

Spor İstanbul'un organize ettiği Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nın resmi basın toplantısı yapıldı. Yarış, bu sezon 'Gel beraber koşalım' mesajıyla gerçekleştirilecek.

'Gel beraber koşalım' sloganıyla bu yıl 14. kez gerçekleşecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 7 Nisan Pazar günü koşulacak. 100'den fazla ülkeden 10 binden fazla sporcunun katılması beklenen yarı maratonun basın toplantısı Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleşti. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu katıldı.

Yarışı 14. kez yapacaklarına dikkat çeken Göksel Gümüşdağ ise "Şehir maratonları tüm dünyada, gelişmiş ülkelerde şehrin vizyonu ve dünyaya tanıtımı anlamında katkıda bulunan önemli bir araç. Bizim organizasyonlarımız da bu misyona hizmet ediyor. İnsanlarımızı spora, sağlığa davet ediyor. Artık insanlar daha aktif, daha sağlıklı yaşam tarzını benimsiyor. Bu yüzden maraton, sağlık için koş temasını işlemeye devam edecek" dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun dünyada altın kategoride koşulan 14 yarıştan birisi olduğunu söyleyerek, "Bir saatin altında koşulan sekiz maratondan biri. On binleri geçen çipli koşucu sayısıyla İstanbul dünyadaki yerini sağlamlaştırdı. Ülkemizin çok önemli spor markalarından biri oldu. Bu yarışa sahip olmak atletizm adına büyük kazanım" diye konuştu. Yarışın ardından medya için göğüs numaralarıyla bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi : 19.03.2019 16:25:16
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.