Haber


Türkiye Salon Şampiyonası katılımıyla ilgili önemli duyuru


Türkiye Salon Şampiyonası katılımıyla ilgili önemli duyuru

Türkiye Büyükler ve U20 Salon Atletizm Şampiyonası'nın katılımıyla ilgili hafta sonunda uygulanacak olan karar aşağıdadır. İlgililere duyurulur.
1-2 Şubat tarihlerinde Ataköy Atletizm Salonunda düzenlenecek olan Turkcell U20 ve Büyükler Türkiye Şampiyonası için yaklaşık 880 sporcu kayıt yaptırmıştır.
Seri ve kulvar yerleşimlerinin daha düzenli yapılması amacı ile teknik toplantıda kayıtlarını onaylayarak göğüs numaralarını almayan sporcuların kayıtları silinecektir.
Ayrıca aşağıda detayı belirtilen IAAF Kural 142.4(a) gereği teknik toplantıda kayıt onaylarını yapmış olmasına rağmen ilk kayıtlı olduğu (birinci gün) branşa katılmayan sporcuların kayıtları ikinci gün kayıtlı olduğu branşlardan silinecektir.
Bu durumda olan sporcularımızın ilk gün yarışmaları tamamlanmadan Teknik Delege'ye, durumlarını bildiren bir dilekçe vermeleri gerekmektedir.
Katılamama
IAAF Kural 142.4 Kural 1.1 (a), (b), (c) ve (f)’ye göre yapılan tüm yarışmalarda, sporcunun bayrak yarışları da dahil olmak üzere (aynı anda katıldığı diğer yarışlar da dahil olmak üzere) tüm yarışlardan ihracı aşağıdaki durumlarda olur: (a) Sporcunun yarışa katılacağına ilişkin son onay verilmiş fakat daha sonra sporcu yarışa katılmamışsa,  
Not: Katılım teyidi için son bildirim zamanı önceden ilan edilecektir. (b) Herhangi bir eleme turunda tur atlamış ancak sonraki tura katılmamışsa;
(c) Bir sporcu dürüstçe ve gerçek gücüyle yarışmaz ise;  ilgili Başhakem buna karar verecek ve resmi sonuçlarda bu durum ilgili kural numarasıyla belirtilecektir.   
Not: Kural 142.4 (c) maddesinde öngörülen durum Çoklu Yarışmaların bireysel yarışlarında uygulanmayacaktır.  Sporcunun Kural 113’e göre atanmış bir Sağlık Delegesi tarafından, eğer Sağlık Delegesi atanmamışsa Organizasyon Komitesi’nin atadığı Sağlık Görevlisi tarafından incelemesine dayanan sağlık belgesi, sporcunun son onayın kapanmasından ya da önceki turdan sonra yarışamayacak durumda olduğu, ancak yarışmaların bir sonraki gününde yapılacak diğer yarışlara katılabileceğini kabul etmek için yeterli neden olacaktır (Çoklu Yarışmaların bireysel yarışmaları dışında).  Diğer uygun gerekçeler de (ulaşım sistemi ile ilgili sorunlar gibi sporcunun kendi denetimi dışındaki olaylar) Teknik Delegeler tarafından kabul edilebilir.

Yayın Tarihi : 31.01.2020 12:09:22
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.