Haber


TAV'dan atletizme destek mektubu


TAV'dan atletizme destek mektubu

Türkiye'de atletizm sevgisini yaygınlaştırmak için önemli çalışmalar yapan Türkiye Atletizm Vakfı (TAV), salgın sürecinde Türk atletlerini desteklemek için TAF'a destek mektubu gönderdi.  Türkiye Atletizm Vakfı'ndan Türkiye Atletizm Federasyonu'na gönderilen 8 Mayıs tarihli destek mektubunda, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de salgınla bağlantılı karantina ve kısıtlamalardan olumsuz etkilenen atletler için yapılacak çalışmaların yanında olunacağı vurgulandı. TAF Başkanı Fatih Çintimar, TAV'ın gönderdiği destek mektubundan çok memnun olduklarını vurgularken, "Atletlerimiz bu sürecin üstesinden hepimizin desteğiyle gelecek. Ama daha da önemli olan, bu dönemde birlik olabilmektir. TAV yöneticilerine ve bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. TAV Başkanı İpek Özgüden Özen ve Genel Sekreter Neşe Gündoğan'ın imzasını taşıyan destek mektubunun tam metni şöyle:

"Sayın Başkan, Bildiğiniz üzere, COVİD-19 salgını nedeniyle, birçok spor etkinliği gibi, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları ve Dünya Atletizm Şampiyonası da 1 yıl ertelendi. Bu durum aslında atletlerimizin ertelenen organizasyonlara daha iyi hazırlanabilmeleri için bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Ancak, salgının ülkemizde sosyal yaşamın her alanında olduğu gibi sporda da yol açtığı kısıtlamalarla, tüm sporcularımızın bir belirsizlik ortamı içerisinde olmaları, bunun bir sonucu olarak da motivasyon ve antrenman tempolarının son derece olumsuz etkilendiği günlerden geçmekteyiz. Bu durum, atletizm sporumuz ve atletlerimiz için de geçerliğini korurken, başta Anadolu’daki kısıtlı imkânlara sahip olanlar olmak üzere kulüplerimizin de desteğe ihtiyaç duydukları zor bir dönemi yaşamalarına neden olmaktadır. Türkiye’de atletizmin gelişimine katkı sağlamak, çocukları ve gençleri atletizme yönlendirmek, atletizm kültürünü geliştirmek, başta sporcular olmak üzere atletizme hizmet veren antrenör, hakem, idareci ve kulüplere destek olmak amacıyla çalışan Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfımız (TAV) da, kendi mütevazı imkanları dahilinde katkı sunmaya gayret göstermektedir. Ancak biliyoruz ki, Türk atletizminin gelişmesi, Avrupa ve Dünya Atletizm Şampiyonaları ile Olimpiyat Oyunlarında yeni başarılara imza atmasına yönelik gayretlerin başarıya ulaşması, Türkiye Atletizm Federasyonumuzun çaba ve katkıları olmaksızın mümkün olmayacaktır. Bu inançla TAV olarak, siz Sayın Başkanımız önderliğinde Federasyonumuzun, atletlerimiz başta olmak üzere, teknik ekipler ve kulüplerimize yönelik yeni destek ve kolaylaştırıcı girişimlerinizin yanında olmayı sürdüreceğimizi ifade etmek isteriz. Daha iyi ve sağlıklı günlerde daha yakın ilişkiler içerisinde olmak dileği ile saygılarımızı sunarız."

TÜRKİYE ATLETİZM VAKFI - 8 MAYIS 2020 TARİHLİ MEKTUBU

Yayın Tarihi : 8.05.2020 14:31:20
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.