Haber


Özel yarışmalarda uygulanacak Covid-19 tedbirleri


Özel yarışmalarda uygulanacak Covid-19 tedbirleri

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından 3 Eylül 2021 günü yayınlanan spor müsabakaları ile ilgili genelge gereğince, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından uygunluk verilen özel yarışmalar ve yol koşularına katılacak sporcuların kalabalık gruplar halinde alanda bulunma ve start almaları nedeni bazı Covid-19 tedbirleri getirilmiştir.  Bu kapsamda, söz konusu genelgede bulunan ve aşağıya alınan iki maddenin uygulanmasına titizlikle dikkat edilecektir:

  1. a) Aşı takvimini tamamlamış kişilerin son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren 180 gün süre ile, Covid-19 geçirmiş kişilerin ise izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile yarışmalara katılabileceklerdir,
  2. b) Katılımcıların müsabaka saatinden en fazla 48 saat öncesinde PCR testi yaptırması ve test sonucunun "negatif" olması gerekmektedir.
Yukarıda belirtilen şartları taşımayan katılımcıların, müsabakalara iştirakine organizasyonu düzenleyen kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından izin verilmeyecek, Covid-19 tedbirlerine aykırı fiillerde bulunanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hükümleri uyarınca yaptırım uygulanacaktır. Kamuoyunun bilgisine önemle sunulur.

Yayın Tarihi : 10.09.2021 21:18:31
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.