Haber


Dünyanın en iyilerinin yarışacağı şampiyonaya 52 ülkeden 431 sporcu katılacak


Dünyanın en iyilerinin yarışacağı şampiyonaya 52 ülkeden 431 sporcu katılacak

Antalya’da yapılacak olan Bireysel ve Takımlar Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonasına katılacak ülke ve sporcu sayısı belli oldu. 21 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilecek olan küresel organizasyon için 52 ülkeden 431 sporcu Türkiye'ye gelecek. 
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için kota alacak sporcu ve takımların belirleneceği şampiyonada bireysel yarışmalarda 52 ülke mücadele verecek. Dünya Atletizm Birliği (WA) tarafından ilk kez bu şampiyonada düzenlenecek olan MIX bayrak yarışlarına ise 37 ülke katılım gösterecek. Antalya'daki dev organizasyonda 20 km yarışları için 90’ı kadın toplam 198 sporcu, U20 kategorisi 10 km yarışına ise 50’si kadın toplam 106 sporcu kayıt yaptırdı. MIX bayrak yarışında da 127 sporcu madalya mücadelesi verecek. Öte yandan Şampiyonanın son start listeleri 20 Nisan Cumartesi günü açıklanacak.

DÜNYANIN EN İYİLERİ ANTALYA’YA GELİYOR
Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonasına branşın önde gelen isimleri katılıyor. Olimpiyat şampiyonları İtalya'dan Antonella Palmisano ve Massimo Stano ile Polonya'dan Dawid Tomala, bu yarışın iddialı isimleri arasında yer alıyor. Budapeşte'de düzenlenen son Dünya Şampiyonasında 20km ve 35km branşlarında duble şampiyonluk kazanan İspanyol Alvaro Martin ile Maria Perez de Antalya’da kürsüye en yakın isimler arasında gösteriliyor.
Tokyo Olimpiyatlarının madalyalı sporcuları Kolombiyalı Lorena Arenas, Kanadalı Evan Dunfee, Almanya'dan Jonathan Hilbert, Japonya'dan Koki Ikeda ve Çin’den Liu Hong'un yanı sıra 2023 Dünya şampiyonasının madalyalı sporcuları Brezilyalı Caio Bonfim ile Japonya'dan Masatora Kawano ve Avusturalualı Jemima Montag da listedeki yıldız isimler arasında yer alıyor.
4 kez dünya şampiyonası madalyası sahibi İsveç’ten Perseus Karlstrom, Muscat'ta 35km şampiyonluğunu kazanmasından iki yıl sonra Antalya’da 20km'de yarışacak. Bu yarışmada Ekvador'dan 35 km'de dünya ikincisi Brian Pintado, Alman Christopher Linke, Japonya'dan Ryo Hamanishi ve İspanyol Paul McGrath da mücadele verecek.

Ev sahibi olan Türkiye'nin 16 kişilik kadrosunda, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya kazanan Meryem Bekmez ile U20 Dünya şampiyonu Mazlum Demir ve Dünya 4’üncüsü Salih Kokmaz’da yer alıyor.

Yayın Tarihi : 12.04.2024 10:52:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.