Haber


TAF Başkanı Çintimar: Antalya'da tarih yazdık!


TAF Başkanı Çintimar: Antalya'da tarih yazdık!

Antalya’da düzenlenen Dünya Yürüyüş Şampiyonasının her yönüyle başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, "Dünyanın en önemli atletlerinin katıldığı bu büyük organizasyonu sorunsuz şekilde gerçekleştirdik” dedi.
Dünya Yürüyüş Şampiyonasında ilk kez Karışık Bayrak Maraton Yarışının da yapıldığını ifade eden Başkan Çintimar, “Her yönüyle mükemmel bir organizasyon oldu, Antalya'da tarih yazdık Sorunsuz ve başarıyla tamamladığımız bu şampiyonanın bir başka sevindirici yönü de, Paris 2024 Olimpiyatlarında kota alan 22 ülkeden biri olduk. Dünyanın en önemli atletlerinin katıldığı yarışmada ülkemizi başarıyla temsil ettik. Kotanın yanı sıra madalya da almak isterdik ama penaltı puanları neticesinde geriye düştük” diye konuştu.
Bayrak takımının direkt olimpiyat kotasını aldığını hatırlatan Başkan Fatih Çintimar, 20 km erkeklerde milli atlet Mazlum Demir’in de en iyi derecesini elde ettiğini hatırlattı, bu sporcunun da ranking sistemiyle  olimpiyat kotasını elde edeceğine inandığını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın her konuda destek aldıklarının altını çizen TAF Başkanı Çintimar, şunları söyledi:
“Bu büyük organizasyonun başarıyla gerçekleşmesine katkı veren Sayın Bakanımızın yanı sıra aylardır fedakarca hazırlıklarda görev alan tüm arkadaşlarımıza, gönüllü öğrencilerimize, Valiliğimize, Belediyelerimize, Emniyetimize, Genel Müdürümüze, Bakan Yardımcılarımıza, güvenlik görevlilerimize, bize güç veren Antalya halkına, ekran başında bize destek veren sporseverlere ve her zaman yanımızda olan basın mensuplarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.”

FOTO GALERİ

 

Yayın Tarihi : 23.04.2024 13:44:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.