Haber


TAF Başkanı Çintimar, Türk Sporu Kongresi’ne katıldı


TAF Başkanı Çintimar, Türk Sporu Kongresi’ne katıldı

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Cumhuriyet’in Kuruluşundan Türkiye Yüzyılına Türk Sporu Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na bağlı Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen kongreye Başkan Çintımar’ın yanı sıra Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ ile Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Fatih Çintimar, şunları söyledi:

“Öncelikle bütün Spor Bilimleri Fakülteleri öğrencilerinin daha fazla İngilizce eğitim alıp federasyonlarda görev almasının sağlanması çok önemli. Bunun için daha geniş çaplı eğitimlere ihtiyaçları bulunuyor. Bununla birlikte Atletizm Federasyonu olarak çok önemsediğim bir konu da, atletizmin mutlaka dört ana temel branşı arasında gösterilerek eğitim verilmesi. Bu dersleri anlatacak hocaların da mutlaka temel branş antrenörleri ve temel branş hocaları olması gerekiyor.”

Konuşmasında Türkiye Atletizm Federasyonu'nun dünü, bugünü ve hedefleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Çintimar,” Ulusal ve uluslararası alanda madalya sayıları, yapılan uluslararası organizasyonlar, organizasyonlarda hakem sayımızın artması, antrenör eğitimleri, sporcu seçim kriterleri gibi birçok konuda çalışma ve gelişme gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yayın Tarihi : 26.04.2024 17:29:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.