Haber


TÜRK ATLETİZMİNİN GURURU OLDU


TÜRK ATLETİZMİNİN GURURU OLDU

 

TÜRK ATLETİZMİNİN GURURU OLDU

Avrupa Atletizm BirliĞi (EAA) tarafından, 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın iki teknik delegesinden biri olarak görevlendirilen 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası Genel Koordinatörü Can KorkmazoĞlu, Türk atletizminin gururu oldu.

EAA, Fransa'nın baŞkenti Paris'te bugün baŞlayan 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türk spor adamı KorkmazoĞlu'nu teknik delege olarak görevlendirdi. Halen, Türkiye'nin ev sahipliĞi yapacaĞı 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın genel koordinatörlüĞünü yürüten KorkmazoĞlu, Avrupa Şampiyonalarında teknik delege olarak görevlendirilen ilk Türk olma unvanını elde etti. KorkmazoĞlu'na ilk teknik delegelik görevi, Polonya'nın Bydgoszcz kentinde 2003 yılında düzenlenen Avrupa 23 YaŞ Altı Şampiyonası'nda verilmiŞti. 

KorkmazoĞlu ayrıca, 2013 Göteborg Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın da teknik delegeliĞini yapacak.

Atletizm Federasyonu BaŞkanı Mehmet Terzi, AA muhabirine yaptıĞı açıklamada, KorkmazoĞlu'nun bu görevinin Türk atletizminde bir ilk olduĞuna dikkati çekerek, ''Teknik toplantıda Türk bayraĞının yanında KorkmazoĞlu'nun adını görmek bizi gurur verdi. Bu tür görevlerde daha fazla Türk spor adamının ismini görmeyi diliyoruz'' dedi.

KorkmazoĞlu'nun yanı sıra, İspanya'dan EAA Konsey Üyesi ve İspanya Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Jose Luis de CARLOS da teknik delege olarak görev aldı.

 

 

Yayın Tarihi : 4.03.2011 05:26:40
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.