Haber


Türkiye Balkan yarı maraton’da kürsüde


Türkiye Balkan yarı maraton’da kürsüde

Karadağ'ın Niksıç şehrinde yapılan Ostraski Polumaraton 2024 büyükler Balkan şampiyonasında, erkek milli takımımız şampiyon oldu.
8 Ülkenin katıldığı büyükler Balkan şampiyonasında Türkiye, takımlarda 1 bronz madalya ve 6’ıncılıkla kürsüye çıktı. Kadınlarda ise Pınar Demir bronz madalya kazandı.
Ostraski Polumaraton 2024 yarı marotonuna Pınar demir, Mahsun değer ve Bahattin Üney’le katılan milliler şampiyonayı 2 bronz madalya ile tamamladı. 
Büyük erkeklerde 1. David Nikolli (Arnavutluk), 2. Luke Mikallef Perconte (Malta), Üçüncü ise  Bahattin Üney (Türkiye) 1.11.01’lik derecesiyle bronz madalya kazandı.
Milli atlet Bahattin Üney 1.11.01’lik derecesiyle ferdi sıralamada üçüncü olarak bronz madalya kazanırken, Mahsum Değer ise 6.oldu ve takımlar derece toplamı sonunda Türkiye şampiyon oldu.Bosna 2’inci olurken Karadağ ise üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı. 
Büyük kadınlarda 1. Luiza Gega (Arnavutluk), 2. Marinela Nineva (Bulgaristan), 3’üncü olan Pınar Demir ise (Türkiye) 1.27.58’lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Yayın Tarihi : 14.04.2024 18:55:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.