Haber


Uluslararası Yıldızlar Atletizm Yarışması


Uluslararası Yıldızlar Atletizm Yarışması

Türkiye, Ukrayna ve Beyaz Rusya arasında genç ve yıldız sporcuların teşviki, uluslararası yarışma deneyimlerinin artırılması ve ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesi amacı ile yapılan anlaşma doğrultusunda düzenlenen uluslararası turnuvaların ikinci kademesi 07-08 Nisan tarihlerinde Trabzon da yapıldı.

İlk kademesi gençler kategorisinde 25-26 Şubat tarihlerinde Beyaz Rusya’nın Mogilev kentinde salon yarışması olarak yapılmıştı. Üçüncü ve son kademesi ise yıldızlar kategorisinde 24-25 Mayıs tarihlerinde Ukrayna’nın Yalta kentinde pistte yapılacak.

Trabzon’da 03-04 Nisan tarihlerinde Milli takım seçmesine katılarak belirlenen yıldız sporcular 07-08 Nisan tarihlerinde de ülkemizi başarı ile temsil ettiler.

İlk gün gülle atmada Emel Dereli ve Osman Can Özdeveci’ nin ardında ikinci günde Artvin Hopa’ dan yarışmalara katılan Esra Gaz cirit atmada 52.92 metre (500gr) ile yeni Türkiye yıldızlar rekorunun ve birincilik kürsüsünün sahibi oldu. Eski rekor hafta içindeki derecesi 50.91 metre ile yine kendisine aitti.    

Genel toplamda Türkiye kızlar ve erkeklerde birincilik kupasını aldı.

Diğer Tüm Sonuçları Görmek İçin Tıklayınız

Yayın Tarihi : 7.04.2012 17:53:42
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.