Haber


2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası (Yeni)


2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası (Yeni)

Ülkemiz, atletizm dalında ilk kez bir Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 9-11 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. 200’e yakın ülkeden binden fazla atlet Ataköy Atletizm Salonu’nda buluşurken, Türk sporseverler, aralarında Yelena Isinbayeva, Dayron Robles, Blanka Vlasic, Carmelita Jeter, Teddy Tamgho gibi yıldızların da yer aldığı çok sayıda dünyaca ünlü atleti canlı izleme fırsatı bulacak.

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası “İstanbul 2012”, sayıları 1200’ü bulan yerli ve yabancı basın mensubu tarafından yerinde takip edilecek. Yarışmaların üç gün boyunca televizyondan yapılacak canlı yayınlarla tüm dünyada yaklaşık 3 milyar izleyiciye ulaşması bekleniyor.

 

İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday olduğunun açıklanmasının ardından, organizasyonun önemi bir kat daha arttı. Son üç Yaz Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyen kentlerin tamamının Olimpiyatlardan önce gençler ya da büyükler düzeyinde bir Dünya Atletizm Şampiyonası’nı ağırlamış olması, 2020 Olimpiyatları’nın ev sahibinin belirleneceği 2013 yılı öncesinde Türk atletizmine ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun kısa vadede temel hedefi, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda hem organizasyon başarısı hem de sportif başarı elde etmektir.

 

“İstanbul 2012” nin başarısı, organizasyonu üstlenen Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesindeki organizasyon ekibi ve iş ortaklarının yanı sıra büyük ölçüde de gönüllülerin sayısına ve kendilerini organizasyona adamalarına bağlı olacaktır. Organizasyon Komitesi her yaştan gönüllüleri birlikte çalışmaya davet etmektedir. Gönüllü kayıtları www.istanbul2012wic.org adresi üzerinden yapılmakta olup, organizasyona ilişkin detaylı bilgiler aynı adreste yer almaktadır.

 

Ataköy Atletizm Salonuna Kolay Ulaşılabilen Oteller Listesi İçin Tıklayınız...

 

Şampiyona’nın biletleri Ekim 2011’de satışa sunulmuştur. Yarışma programı şöyledir;

 

Yayın Tarihi : 19.04.2010 22:12:06
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.