Haber


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atletlerimizi Kabul Etti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atletlerimizi Kabul Etti

Cumhurbaşkanı-Abdullah-Gül-Ziyareti

Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Çanakkale Boğazı’ndan alınan deniz suyu, toprak ve şanlı bayrağımız atletlerimiz tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teslim edildi.

Çanakkale’den alınan deniz suyu, toprak ve şanlı bayrağımız, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankaralı atletler tarafından taşınarak getirildi. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın sporcuları takdiminden sonra, Cumhurbaşkanı Gül’e, Ankaralı kadın ve erkek atletlerimiz emanetleri teslim etti.

Kabulde Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Genel Sekreter Nihat Doker, altı ilin sporcuları ile İl Spor Müdürleri hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sporculara hitaben yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihini değiştiren önemli bir zafer olduğunu söyledi. Dünyanın en uzak yerlerinden Türk askerine karşı savaşmak üzere gelen binlerce düşman askeri geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, eğer Çanakkale Zaferi olmasaydı İstanbul’un işgal edileceğini, milletin milli ve manevi değerlerinin savaşı önemli kıldığını, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı “Destan” şiirinin Çanakkale Savaşı’nı film izliyormuşuz gibi anlattığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atletizmde son yıllarda önemli başarılar ve madalyalar kazandıklarını görmekten mutlu olduğunu belirtip, “Sizlerin de gelecekte önemli başarılara sahip olacak şekilde çalışmalarınıza devam etmenizi temenni ediyorum. Hangi alanda olursa olsun başarılı olmak zorundasınız. Ailenize, kendinize ve vatanınıza yararlı bireyler olmanız gerekiyor” dedi. Sporcuların iyi bir eğitimde olmalarının şart olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, başka sosyal aktivitelerde de bulunmaları gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ziyaret (5)

Cumhurbaşkanı Gül sordu! Buraya nasıl geldiniz? Atletler il’den il’e dönüşümlü koşarak emanetleri teslim ettiklerini söyledi.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Gül’ün yöneticilere hitaben söylediği, “Geldikleri gibi gitmesinler” esprisi katılımcıları güldürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Atletizm kaç yaşına kadar yapılır?” sorusuna, Başkanımız Mehmet Terzi, atletizm branşlarına göre farklılıklar olduğunu söyledi ve örnek olarak da maratonun 40 yaşına kadar, atıcıların 30 yaşına kadar aktif olabileceklerini söyledi. Başkan Terzi, 2016 Olimpiyatlarına 100 atletle katılmayı hedeflediklerini, burada bulunan sporcuların tamamının da başarılı olan atletler olduğunu, gelecekte daha çok başarı ve madalya kazanabilecekleri bilgisini verdi.

Ziyaret sonunda Cumhurbaşkanı Gül, katılımcılara elektronik albüm hediye etti.

Konuklar Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nü gezip, Atatürk’ün kullanmış olduğu, bugün de müze olarak kullanılan köşkü gezip ayrıldılar.

[gallery ids="11187,11183,11184,11185,11189,11186,11188"]

Yayın Tarihi : 21.03.2013 15:00:35
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.