Haber


Emel Dereli, Avrupa’da ‘Ayın Atleti’ Ödülüne Aday


Emel Dereli, Avrupa’da ‘Ayın Atleti’ Ödülüne Aday

Emel-Dereli-manşet

Avrupa Atletizm Federasyonu’nun (EAA) her ay düzenlediği “Ayın Atleti” oylamasında Milli güllecimiz Emel Dereli, Mart ayı adayları arasında yer alıyor.

16-17 Mart günlerinde İspanya’nın Castellon kentinde düzenlenen 13’üncü Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda 23 yaş altı kadınlar gülle atmada altın madalya alan Milli atletimiz, EAA’nın düzenlediği oylamada 11 atlet ile Mart ayının kadın atleti unvanını almak için yarışıyor. 

2 Nisan Salı günü başlayan halk oylamasında şu ana kadar oyların yüzde 68’ini alan İrlandalı krosçu Fionnuala Britton ilk sırada bulunuyor. Emel Dereli ise oyların yüzde 14’lük kısmını alarak ikinci sırada yer alıyor.

Türk atletizminin gelecek vadeden isimlerinden 1996 doğumlu rekortmen atletimizin yer aldığı ve 17 Nisan’da sona erecek oylamada diğer adaylar şöyle: 

Mariya Abakumova (Rusya), Holly Bleasdale (Büyük Britanya), Fionnuala Britton (İrlanda), Emelia Gorecka (Büyük Britanya), Betty Heidler (Almanya), Hilda Kibet (Hollanda), Yevgeniya Kolodko (Rusya), Nadezhda Leontyev (Rusya), Nadine Müller (Almanya), Julia Takacs (İspanya), Jelen Prokopcuka (Letonya) 

Oylama sayfasına gitmek için Tıklayın

Yayın Tarihi : 3.04.2013 08:29:12
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.