Haber


Turkcell'den Büyük Destek


Turkcell'den Büyük Destek

Turkcell-Basın-Toplantısı-manşet

Ana sponsorumuz Turkcell, atletizm ve yüzmeye 28 milyon TL destek vereceğini açıkladı. Federasyonumuz ile gerçekleştirilecek işbirliği sonucunda Turkcell Yüksek Performans Merkezi, İzmir’de hayata geçiyor.

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Türk sporuna verdiği güçlü desteği daha da artırıyor. Halen Atletizm ve Yüzme Federasyonları ile Geleceğe Koşanlar projesi kapsamında iş birliği yürüten Turkcell, bu kez elit sporcuların yetişeceği iki farklı projeyi Türk sporuna kazandırıyor.
İstanbul 2020 adaylık sürecine 2,5 milyon Euro katkı veren Turkcell, federasyonlar ile ortak çalışarak bireysel sporların tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Çırağın Sarayı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ve Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, basın toplantısında, “Her alanda gelişen ülkemizde sporda da tarihi başarıları yaşamaya devam ediyoruz. Türk sporu özel sektörün desteğiyle, daha büyük başarıları en kısa sürede yakalayacaktır. Turkcell’in desteğiyle bunu atletizm ve yüzmede kalıcı hale getirmek istiyoruz. Altyapıdan başlayarak tüm yaş gruplarında elit sporcular yetiştireceğiz ve onlara dünya standartlarında tesisler kazandıracağız. Toplamda 56 milyon TL olan bu projeye 28 milyon TL’lik destek, Turkcell gibi büyük bir markaya yakışırdı. İstanbul 2020 hedefine bizimle omuz omuza yürüyen Turkcell’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, ülkemize hayırlı olsun” dedi.

2020 Olimpiyat Oyunları Yolunda Atletizm ve Yüzmede Yeni Dönem

“Atletizmde milat olacak”

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise “Turkcell Yüksek Performans Merkezi ile Türkiye’nin atletizm alanındaki performansıyla dünyanın en iyileri arasına girmesini hedefliyoruz. Projenin amacı, altyapımıza pek çok genç ve başarılı sporcu kazandırarak atletizmin geleceğini yeniden kurmak. Bu proje, amatör sporlar tarihinde özel sektör tarafından verilmiş en büyük destek. Olimpiyat başarısı hedefiyle yoğun çalışmalar yürütürken, Turkcell’in desteğini yanımızda hissetmek bize büyük güç veriyor ” dedi.

“Atletizm ve Yüzmeyi 2020’ye taşıyacağız”

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, imza töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Turkcell kurulduğu günden bu yana Türkiye’de amatör sporların gelişmesine katkı sağlıyor. Halen Geleceğe Koşanlar projemiz kapsamında altı federasyonumuzla iş birliği yapıyoruz. Atletizm ve Yüzme Federasyonları ile yürüteceğimiz yeni projeler sayesinde, İstanbul 2020 adaylığı sürecinde bu dallarda fark yaratacak bir sıçrama gerçekleşmesini hedefliyoruz. Dileğimiz, Türkiye’nin gücüne güç katarak her iki branşı da 2020’de başarıya taşımak. İnanıyorum ki altyapıya yönelik güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek. Turkcell Yüksek Performans Merkezleri’nde yetişen sporcularımızı olimpiyat podyumlarında görmek bize gurur verecek.”

Turkcell-Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliği

Atletizm Federasyonu işbirliği ile dünyada yalnızca 9 örneği bulunan, sporcuların performanslarını artırmaya yönelik Yüksek Performans Merkezi açılacak. Turkcell’in öncülüğünde İzmir-Halkapınar’da dünyanın 10’uncu Yüksek Performans Merkezi ülkemize kazandırılacak. Projenin ilk safhasında Halkapınar’da bulunan tesisler yenilenecek. İlerleyen süreçte, IAAF ile yapılacak ortak çalışmalarla merkez, dünyadaki tüm elit atletlere hizmet verebilecek bir yapıya kavuşturulacak.

[gallery ids="12202,12203,12204,12205,12206,12207"]

Yayın Tarihi : 29.04.2013 14:16:10
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.