Haber


“Futbol Kulüplerinin Müstakil Atletizm Sahalarına Talip Olmaları Etik Değil”


“Futbol Kulüplerinin Müstakil Atletizm Sahalarına Talip Olmaları Etik Değil”

Mehmet-Terzi-Açıklama

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Trabzon’da yer alan Söğütlü Atletizm Pisti’nin futbol kulüpleri tarafından kendilerine tahsis edilmesi taleplerini eleştirdi.

Türk atletizminin son yıllardaki hızlı gelişiminde müstakil atletizm sahalarının payını vurgulayan Mehmet Terzi, “Eskiden atletlerin futbol stadyumlarındaki pistlerde antrenman yapmak zorunda olduklarını” hatırlatarak, o dönemlerde futbol antrenmanları ya da maçlar nedeniyle çoğu zaman atletizm antrenmanlarının iptal edildiğini belirtti. Terzi, sadece atletizm sporunun yapıldığı sahalarda bu sorunun ortadan kalktığını ve her yaş grubundan atletin düzenli ve verimli antrenman imkânına kavuştuğunu söyledi.

Atletizm sahalarında yüzlerce atletin sadece antrenman yapmadıklarını, adeta kendilerine bir yaşam düzeni kurduğunu belirten Başkan Terzi, “Böyle müstakil atletizm sahalarına zaman zaman futbol kulüpleri tarafından talip olunmasını etik bulmuyorum” dedi. Trabzon Söğütlü Atletizm Pisti’nin futbol kulüpleri tarafından kendilerine tahsis edilmesinin istenmesini “kabul edilemez” olarak niteleyen Terzi, bu tür atletizme zarar verecek taleplerin hem kendisini hem de tüm atletizm camiasını üzdüğünü söyledi. Mehmet Terzi, Trabzon’un nüfusu ile en büyük ilçesi olan Akçaabat’ın Söğütlü Beldesi’nde yer alan pistin yöre ve Türk atletizmine önemli katkıda bulunduğunu ifade etti.

2007 yılında Karadeniz Spor Oyunları ile 2011’de Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın atletizm yarışmalarına ev sahipliği yapan Söğütlü Atletizm Pisti’nde her yıl en az bir uluslararası yarışma yapılıyor. Avrupa Olimpiyat Komitesi üyelerince “Avrupa’nın en güzel atletizm tesislerinden biri” olarak nitelenen Söğütlü Atletizm Pisti, Türkiye’nin tüm sporların referans noktası kabul edilen atletizmde ideal koşullarda tesis yapma becerisini ortaya koyuyor.

Trabzon Söğütlü Atletizm Pisti

Yayın Tarihi : 29.05.2013 08:33:17
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.