Haber


Somuncu Baba'dan Eshab-I Kehf'e koştular


Somuncu Baba'dan Eshab-I Kehf'e koştular

Somuncu-Baba-Ultra-Maraton

Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet takviminde yer alan 2. Uluslararası Afşin Ashab-ı Kehf-Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu, 2 Haziran’da koşuldu.

Kahramanmaraş’ın en büyük tarihi eserleri arasında yer alan Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba Külliyesi ile Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi arasındaki 100 kilometrelik ultra maratona bu yıl 32 sporcu katılırken, 24’ü parkuru tamamladı. Somuncu Baba Külliyesi'nden başlayan koşu, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde sona erdi.

Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Genel Sekreter Nihat Doker, TAF Maratonlar ve Yol Koşuları Sorumlusu Mithat Şahin, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük ile çok sayıda sporsever takip etti.

100 kilometrelik ultra maratonu 8 saat 31 dakika tamamlayan Ali Çalışkan kazandı. 9 saat 44 dakikada parkuru tamamlayan Süleyman Akboğa ikinci olurken, 10 saatte yarışı bitiren İbrahim Şahin de üçüncü oldu.

Koşuyu baştan sona takip eden TAF Maratonlar ve Yol Koşuları Sorumlusu Mithat Şahin, Darende-Afşin arasındaki ultra maratona büyük önem verdiklerini belirterek, Federasyon Başkanı Mehmet Terzi'nin de koşuyu Afşin'den takip ettiğini söyledi.

Dünyada 500'e yakın ultra maraton parkuru bulunduğunu, normal maratonların 42, ultra maratonların ise 45 kilometre üstü olduğunu anlatan Şahin, Türkiye'de de ilk ultra maratonun 2009 yılında Elbistan'da 111 kilometre, ikinci yıl 126 kilometre, üçüncü yıl ise 170 kilometre koşulduğunu kaydetti.

Ultra maratonda dereceye giren sporcular ile destek verenlere Afşin Belediyesi önünde yapılan sıra gecesinde ödül verildi.

[flagallery gid=14 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 3.06.2013 15:33:06
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.