Haber


Başkanlar Dakar’da Buluştu


Başkanlar Dakar’da Buluştu

Lamianne-Diack-Mehmet-Terzi

Dünya Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’yi, Dakar Grand Prix yarışmasında onur konuğu olarak ağırladı.

IAAF World Challenge serisinin bir etabı olan Dakar Grand Prix’de bu yıl ilk kez atletlerimiz de yarışırken, kendisi de Dakarlı olan Lamine Diack’ın özel daveti üzerine, Başkan Mehmet Terzi de yarışmalarda hazır bulundu. Senegal başkentinde 12 Haziran günü yapılan yarışmaya Mehmet Terzi ile birlikte sporcular Emine Hatun Tuna, Ayşegül Alnıaçık, Semra Akdoğan ve Antrenör Erol Karaca ile Dış İlişkiler Koordinatörü Can Korkmazoğlu katıldı.

Yarışmaları IAAF Başkanı Lamine Diack, Senegal Spor Bakanı Mbagnik Ndiaye ve Dakar Belediye Başkanı Khalifa Ababacar Sall ile birlikte izleyen ve bazı branşlarda dereceye girenlere ödüllerini takdim eden Mehmet Terzi, yarışmalardan sonra Başkan Diack ile bir saate yakın görüşme yaptı.

Lamine Diack, son yıllarda Türk atletizminin Dünya sıralamasında yerinin yükselişini yakından izlediğini, Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılarıyla birlikte saygınlığının arttığını, uluslararası yarışmalarda çok sayıda başarılı Türk atletin olduğunu belirterek, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’yi şehrinde ağırlamaktan ve Türk atletlerin Senegal’de ilk kez yarışmalarından duyduğu memnuniyeti belirtti. Başkan Diack, Türkiye’nin Dünya Atletizm Şampiyonası’na aday olması konusunda beklentilerini de bildirdi.

Başkan Mehmet Terzi daha sonra Dakar’da bulunan IAAF Yüksek Performans Antrenman Merkezi’ni gezerek, incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında Başkan Terzi’ye eşlik eden Merkez’in Genel Direktörü Raphael Kodjovi Agopome, Merkez hakkında bilgiler verdi. Mehmet Terzi, kampta bulunan Afrika’nın çeşitli ülkelerinden atletler ile de tanıştı.

Yapılan ikili görüşmeler sonucunda, antrenmanlarına Dakar’da IAAF Yüksek Performans Antrenman Merkezi’nde devam eden bir grup atletin, Ağustos ayında Moskova’da yapılacak Dünya Şampiyonası öncesinde Türkiye’de kamp yapmaları kararlaştırıldı. Buna göre, aralarında 400 metre kadınlar Dünya Şampiyonu Botsvanalı Amantle Montsho’nun da yer aldığı atletler, 28 Temmuz ile 8 Ağustos arasında Türkiye’de kampa girecek ve kamp bitiminde Moskova’ya hareket edecekler.

IAAF World Challenge Dakar Grand Prix’de yarışan atletlerimizden Emine Hatun Tuna 3000 metrede 9:34.14’lük derecesiyle sekizinci olurken, disk atmada Semra Akdoğan 49.27, çekiç atmada ise Ayşegül Alnıaçık 61.43 ile beşinci sırada yer aldılar.

[flagallery gid=23 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 15.06.2013 07:16:53
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.