Haber


Polat ve İlham Altın, Ramil ve Ercüment Gümüş Kazandı


Polat ve İlham Altın, Ramil ve Ercüment Gümüş Kazandı

Akdeniz-Oyunları-ikinci-gün-manşet

17. Akdeniz Oyunları atletizm müsabakalarının ikinci gününe sporcularımız dört madalya kazandı. İlham Tanui Özbilen ve Polat Kemboi Arıkan altın madalyanın sahibi olurken, Ercüment Olgundeniz ve Ramil Guliyev de gümüş madalya kazandı.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’ndeki yarışmaların ikinci gününde yaklaşık 3 bin Mersinli atletizm sever tribünlerdeki yerlerini alırken, sporcularımıza büyük destek verdi.

Günün ilk yarışmalarından olan erkekler disk atma finalinde Ercüment Olgundeniz ve İrfan Yıldırım ülkemizi temsil etti. İlk hakkında 61.46 metre atan Ercüment, yarışın liderliğini almasına rağmen Hırvat Martin Maric de aynı dereceyi yapınca ikinciliğe düştü. Hırvat rakibinin önceki dereceleri daha iyi olduğu için kurallar gereği milli sporcumuz ikinci sırada yer alarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

2005 Almeria’da bronz, 2009’da da gümüş kazanan Ercüment Olgundeniz, altın madalya mücadelesi için çıktığı yarışta gümüş madalyada kalırken, Akdeniz Oyunları’ndaki üçüncü madalyasını kazandı.

Disk atma mücadelesindeki bir diğer sporcumuz İrfan Yıldırım ise dört başarılı atış gerçekleştirdi. İkinci hakkında 61.15’lik derece yapan İrfan, diğer haklarında daha iyisini yapamayınca dördüncü sırayı alarak yarışmaya veda etti.

İki Gümüş, İki Türkiye Rekoru

Türkiye adına ilk kez 17. Akdeniz Oyunları’nda yarışan Ramil Guliyev, müsabakalarının ilk iki gününe damgasını vurdu. Birinci gün 200 metrede yarışan milli atlet, gümüş madalya kazanırken, ikinci gün çıktığı 100 metre mücadelesinde muhteşem bir yarış çıkararak ülkemize ikinci gümüş madalyasını kazandırdı.

100 metre serisinde kişisel en iyi derecesini yaparak 10.43 koşan Ramil, dördüncü sırayı alarak final vizesi aldı. Akşam koşulan final mücadelesi muhteşem bir mücadeleye sahne oldu. Madalya sıralamasını foto-finişin belirlediği yarışın son metrelerinde iyi bir performans gösteren milli atlet, 0.01 saniye farkla ikinci oldu. Fransız Emmanuel Biron’un altın madalyayı kazandığı yarışta Ramil Guliyev 10.23 ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kişisel en iyi derecesini geliştiren Ramil Guliyev, 10.37 ile İzzet Safer’e ait Türkiye rekorunun da yeni sahibi oldu. Akdeniz Oyunları’nda iki gümüş madalya kazanan milli sporcu, 100 ve 200 metre Türkiye rekorlarını kırarak Mersin’den ayrıldı.

İlham Tanui Özbilen 1500 Metrede Tutulmuyor

Dünya ve Avrupa salon ikincisi İlham Tanui Özbilen, 1500 metredeki başarılı yarışlarına bir yenisini 17. Akdeniz Oyunları’nda ekledi.

10 sporcunun yer aldığı final mücadelesinde Levent Ateş ile ülkemizi temsil eden İlham, yarışa mükemmel bir başlangıç yaparak liderliği aldı. Rakiplerine yaklaşık 70 metre fark atan milli atlet, son tura kadar bu üstünlüğünü korudu ve altın madalyaya çok rahat bir şekilde ulaştı.

3:35.09 ile bu sezon en iyi en iyi derecesini koşan İlham Tanui Özbilen, altın madalyasını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin elinden aldı. Milli atlet, İngiltere’de yapılan Avrupa Takımlar Şampiyonası’nın ardından Mersin’de de 1500 metre mücadelesini kazanırken, ilk Akdeniz Oyunları madalyasını aldı.

Polat Kemboi Arıkan Rahat Kazandı

Günün son final mücadelesi erkekler 10000 metrede yapıldı. Bu branşta ülkemizi temsil eden sporcularımızdan Avrupa Kupası ikincisi Halil Akkaş, 17’inci tur geçilirken sakatlığı nedeniyle yarıştan çekildi.

10000 metre Avrupa Şampiyonu unvanı ile yarışan Polat Kemboi Arıkan ise başlangıç ile birlikte aldığı yarışın liderliğini varış çizgisine kadar bırakmadı. Tempolu bir yarış çıkaran milli atlet, son turlarda hızını düşürürken, 28:17.26 ile yarışı ilk sırada bitirdi.

Polat Kemboi Arıkan’ın bu zaferi ile atletizm müsabakalarının ikinci gününde pistten 2 altın ve 2 gümüş madalya ile ayrıldık.

Yayın Tarihi : 27.06.2013 19:03:03
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.