Haber


Tuğba'dan Duble, Serpil’den İkinci Madalya


Tuğba'dan Duble, Serpil’den İkinci Madalya

 Tugba-ve-Serpil

17. Akdeniz Oyunları atletizm müsabakalarının son gününde 800 metrede piste çıkan Tuğba Koyuncu, bronz madalyanın sahibi oldu. 1500 metrede de bronz kazanan milli atlet, Mersin'de duble yaptı. Serpil Koçak ise iki gün süren heptatlon mücadelesini üçüncü tamamlayarak bu branşta ülkemize ikinci madalyasını kazandırdı.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde yapılan kapanış günü müsabakalarında Elif Karabulut ile 800 metrede ülkemizi temsil eden Tuğba Koyuncu, Faslı rakiplerinin ilk iki sırayı aldığı yarışı üçüncü sırada tamamladı. Beşinci kulvarda yarışa başlayan Koyuncu, 400 metreyi dördüncü sırada geçtikten sonra son 100 metrede temposunu biraz artırdı. İkinci sıraya yerleşen milli atlet, Faslı Malika Akkaoui’nin atağı ile varış çizgisine üçüncü sırada geldi.

Atletizm müsabakalarının ilk gününde 1500 metrede bronz kazanan Tuğba, Mersin’den iki madalya ile ayrılırken, 2:01.74’lük derecesiyle Türkiye rekorunun 1.51 saniye uzağında bir performans sergiledi.

Heptatlonda İkinci Madalya

Atletizm müsabakalarının son gününde bir diğer bronz madalyamız Serpil Koçak’tan geldi. Heptatlonda Pınar Aday ile birlikte madalya mücadelesi veren milli atlet, iki gün süren yarışmaları üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Yedi yarışma sonunda 5158 puana ulaşan Koçak, 2001’de Tunus’ta altın madalya kazanan Anzhela Atroschenko’nun ardından bu branşta ikinci madalyamızı kazandırdı.

4971 puan alan Pınar Aday ise mücadeleyi dördüncü tamamladı.

Heptatlon Sonuçları için Tıklayın

Kadınlar 800 Metre Sonuçları için Tıklayın

Yayın Tarihi : 29.06.2013 21:31:08
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.