Haber


Dünya Şampiyonu İstanbul’da Kamp Yapıyor


Dünya Şampiyonu İstanbul’da Kamp Yapıyor

 

Amantle Montsho (3)

400 metrede 2011’in Dünya Şampiyonu Amantle Montsho, Moskova’da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası’na İstanbul’da hazırlanıyor.

Amantle Montsho (2)

İstanbul 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Adaylık Komitesi ile Afrika Ulusal Olimpiyat Komiteleri Birliği arasındaki işbirliği çerçevesinde Dakar’da bulunan IAAF Yüksek Performans Antrenman Merkezi’nde çalışan bir grup Afrikalı atlet, Federasyonumuzun davetlisi olarak Türkiye’de kampa girdi. 10-18 Ağustos günleri arasında Rusya’nın ev sahipliği yapacağı Dünya Atletizm Şampiyonası’na sayılı günler kala son çalışmalarını İstanbul’da sürdüren atletler arasında, Botsvana’ya atletizmde ilk Dünya şampiyonluğunu kazandıran Amantle Montsho da bulunuyor.Amantle Montsho (1)

8 Ağustos’ta Moskova’ya gideceğini belirten 30 yaşındaki atlet, 2020 Paralimpik ve Olimpiyat Oyunları’na aday İstanbul’un tarihi içinde barındıran büyük bir şehir olduğunu vurgulayarak, “İstanbul’a ilk kez geliyorum, eğlenceli bir şehir. İnsanların bize yaklaşımı da çok sıcak ve samimi” dedi.

Sezonun en iyi derecesini koşan, bu yıl çıktığı yarışmalarda beş kez 50 saniyenin altına inme başarısı gösteren Amantle Montsho, Moskova’da unvanını korumak için yarışacağını sözlerine ekledi.

Anthony Koffi

Diamond League’in Kazananlarından

2011’de Güney Kore’nin Daegu kentinde yapılan Dünya Şampiyonası’nda 400 metre finalini Amerikalı Allyson Felix’in önünde, ülke rekoru kırarak kazanan Montsho, 2012 Londra Olimpiyatları’nda ise kürsünün bir adım gerisinde kalarak dördüncü olmuştu. 30 yaşındaki atlet, IAAF Diamond League’de 10’un üzerinde yarış kazanırken, kariyerinde birçok yerel ve kıta şampiyonlukları da bulunuyor.

Yayın Tarihi : 2.08.2013 21:43:01
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.