Haber


"Atatürk'ün toprağı" İpsala'dan giriş yaptı


"Atatürk'ün toprağı" İpsala'dan giriş yaptı

Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında, Yunanistan'ın Selanik kentinde Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'nda Türk atletlere teslim edildi.

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, etkinliğin 30 yıldır devam ettiğini vurgularken, "Bu program gençlik haftamızın en anlamlı töreni. Bu anlamlı toprağı Anıtkabir'e Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahına götürecek sporcularımıza da kazasız belasız bir şekilde teslim etmelerini temenni ediyorum" dedi.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ise sınırın öteki yakasından 150 bin Batı Trakyalı Türk'ten selam getirdiğini söyledi.

Atatürk'ün evinden getirilen Türk bayrağına sarılı toprak, İpsala Kaymakamı Özdemir tarafından İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü atletlerine teslim edildi. Barış Koşusu İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir'in tabanca atışıyla başladı.

Atatürk'ün evinden alınan toprak, atletler tarafından 737 kilometre yol kat edilerek 19 Mayıs'ta Ankara'ya ulaştırılacak.

Yayın Tarihi : 16.05.2016 17:13:09
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.