Haber


TAF'tan EA'ya terör tepkisi: ECCC Mersin'de kaldı


TAF'tan EA'ya terör tepkisi: ECCC Mersin'de kaldı

Türkiye'den alınmaya çalışılan Avrupa Şampiyonası Kulüpler Kupası 27-28 Mayıs tarihlerinde Mersin'de yapılacak.

Avrupa Atletizm Federasyonu'nun Mersin'de 27-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası Kulüpler Kupası'nı terör nedeni ile Türkiye'den almak istemesi üzerine, iki hafta önce Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar sert tepki göstererek toplantı talep etmişti. Bu tepki üzerine Avrupa Atletizm Federasyonu ile TAF Başkanı Çintimar'ın da içinde olduğu komisyon, Belgrad'da bir araya geldi.

DHA'dan Ercan Ata'nın haberine göre toplantıda şampiyonanın Türkiye'den alınmasına sert tepki gösteren Başkan Çintimar, "Dünyanın her yerinde terör var. Avrupa Atletizm ailesi terörden korkup yarış almak yerine bu yarışmaları destekleyerek teröre tepkisini göstermelidir. Kaldı ki, Mersin'de bugüne kadar terör olayı olmamıştır. Ülkemizin güvenlik güçleri terörün kökünü kazıyor ve kazıyacaktır. Sonları çok yakın" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Avrupa Atletizm Federasyonu İcra Kurulu kararını verdi ve iki yıldır Mersin'de yapılan organizasyonun Türkiye'de kalmasını kararlaştırdı.

TAF Başkanı Fatih Çintimar, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023'te Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı Türkiye'de yapmak istediklerini yönetime sundu. Çintimar, "Sayın Spor Bakanımız'dan bu konuda gerekli onayı aldıktan sonra resmi müracaatı yapacağız" dedi.

ziyaret

Bu arada EA toplantısı sonrasında TAF kafilesini temsilen Başkan Fatih Çintimar'ın da bulunduğu bir grup, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek bir haftadır milli takıma desteklerinden dolayı Büyükelçi Tanju Bilgiç'e teşekkür etti. Ziyarette Büyükelçi Bilgiç'e atletlerin imzaladığı bir forma hediye edildi.

Yayın Tarihi : 2.03.2017 22:43:30
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.