Haber


"Adına yakışır bir koşu olacak"


"Adına yakışır bir koşu olacak"

84'üncüsü düzenlenecek Büyük Atatürk Koşusu'nun basın toplantısı Türkiye Spor Yazarları Ankara şubesinde yapıldı. Toplantıda, Spor Genel Müdür Yardımcısı Kocakaya ve TAF Başkanı Çintimar, adına yakışır bir koşu için çalıştıklarını söyledi. 

27 Aralık'taki Büyük Atatürk Koşusu için düzenlenen basın toplantısına Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Ankara Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Gürhan Yıldız ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı.

TAF Başkanı Fatih Çintimar, "Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100'üncü yılı nedeniyle Atatürk Koşusu'nun 84'üncüsünü düzenleyeceğiz. Avrupa'da kesintiye uğramadan yapılan koşulardan biri. Cuma günü saat 14.20'de Keklikpınarı'ndan başlayarak gar önünde tamamlanacak. 2011 yılına kadar valilik önünde tamamlanan bu yarış, haklı gerekçelerle bu parkura alındı. Ancak gelecek yıl yine eski parkura alınması için çalışacağız. Yeni bir katılım rekoruyla yarışı koşacağız. Geçen yıl bin 400 civarında kayıt vardı, bu yıl 2 bin sayısına ulaşmasını bekliyoruz" dedi. Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ise, 27 Aralık'ın Ankara için çok değerli bir gün olduğunu belirterek, "Ulu Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşını başlatmak için Ankara'ya gelişi 27 Aralık. Ankaralılar için bir tür doğuştur. Spor teşkilatı da ülkemize yakışır bir faaliyet yapmak için Atatürk Koşusu'nu planlamıştır. Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından 10 gün önce bütün şampiyon sporcular toplanarak bir kahvaltı programı düzenlendi. Spor teşkilatı, bakanlık, federasyon ve bütün bileşenleriyle adına yakışır bir Atatürk Koşusu yapmak için çalışıyor" diye konuştu. Mesafesi 10.8 kilometre olan yarışma, 27 Aralık günü Dikmen'deki Keklikpınarı mevkiinde başlayacak ve Ankara Garı önünde sona erecek.

Yayın Tarihi : 25.12.2019 13:51:35
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.