Haber


Atletizm Tarih Yazıyor…


Atletizm Tarih Yazıyor…

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Avrupa Dağ Koşusu'nda dereceye giren başarılı sporcuları ve Atletizm Federasyonu yöneticilerini makamında kabul etti. Kabule Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Ergüder Uzun, Genel Sekreter Nihat Doker, Atletizm Milli Takımlar Başantrenörü Muharrem Or, Helsinki’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Nevin Yanıt, Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır ile gümüş madalya kazanan Gamze Bulut, Denizli’de düzenlenen Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Ahmet Arslan ile bu şampiyonada madalya kazanan diğer sporcular ile antrenörleri katıldı.

Avrupa Şampiyonası'ndan gelen güzel haberlerden hem Başbakan Erdoğan’ın hem de kendisinin büyük mutluluk ve gurur duyduğunu anlatan Bakan Kılıç, milli atletlerin başarısını şu sözlerle değerlendirdi: "Atletizm kendi alanında tarih yazıyor, atletizm ile birlikte Türk sporu olimpiyat yolunda büyük bir devrime imzasını atıyor. Sizleri ağırlamaktan dolayı mutluyum.

"İsimleriniz yaşatılacak"

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda tarih yazan milli atletlerin Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerine işaret eden Bakan Kılıç, sporcuların isimlerini yaşatmak için yapılacak yeni tesislere onların isminin verileceği müjdesini verdi:

"Atletizm özel takdiri hak ediyor. Her biriniz benim gözümde birer rol modelsiniz. Biz canla başla yanınızda olacağız. Olimpiyatlardan güzel haberler geldikçe isimlerinizi yaşatmaya çalışacağız. Yol gösterildiğinde dünyanın her yerinden madalya haberleri ile dönülebileceğini kanıtlamak anlamında da ilkleri yaşattınız. Benim gözümde her biriniz rol modelsiniz. Bizim gözümüzde olduğu gibi milyonların gözünde de rol modelsiniz. Bu uğurda yaptığımız harcamaları, alt yapıya yaptığımız harcamaları daha da artırma heyecanımızı ikiye katladınız. İnşallah olimpiyatlardan da güzel haberler geldikçe emin olun daha hayattayken her birinizin ismini Türkiye'nin sayılı saygın tesislerinde yaşatmaya yönelik özenle bir takdir çabası içerisinde olacağız. İsimleriniz yaşayacak."

Atletizm Milli Takım sporcularını tek tek tebrik eden Bakan Kılıç, bir de hatırlatmada bulundu. Sporcuları sadece Türkiye'ye kazandırdıkları altın, gümüş ve bronz madalyadan dolayı takdir etmediklerini, Türk gençliğinin spor yapma heyecanını artırdıkları ve gençlerin güvenlerini ikiye katladıkları için takdir ettiklerini sözlerine ekledi. Avrupa şampiyonu atletler ise Bakan Kılıç’a Londra Olimpiyatları'nda madalya sözü verdi.

Güzel haberler arka arkaya geliyor. 88 yıllık olimpiyat tarihi boyunca en fazla branş ve en fazla sporcu ile 2012 Londra Olimpiyatları'na katılıyoruz. Kadın sporcular erkeklerin önüne geçti. Verdiğimiz desteğin karşılığını alıyoruz. Pekin'e 20 bayan sporcuyla katılmıştık, bunu 3 kat arttırdık. Yarım yüzyıldan bu yana takım sporlarında katılamıyorduk. 114 sporcumuz Londra yolcusu. Bu yıl 88 yıllık olimpiyat tarihimizin en yüksek sporcu sayısına ulaşmış bulunuyoruz. 2012 Londra Olimpiyatlarına rekor sayıda sporcu ile katılacağız. Bunun kendi içinde barındırdığı çok sayıda ilk var. Her şeyden evvel katılım sayımız büyük bir ilk. Bu ilklerden bazı branşlarda ilk defa sporcu katılıyor olması büyük bir sevinci bize yaşatıyor. Yine büyük sevinçlerimizden bir tanesi sporcularımızın içerisindeki kadınların erkeklerden fark edilir şekilde fazla olması. Bu anlamda bu konuda ortaya konulan çaba hükümetlerimiz döneminde yürütülen spor programlarının federasyonlara sağladıkları desteklerin karşılığını sporculardan başarı olarak hem milletimize hem memleketimize iade ediliyor olduğunu büyük bir sevinçle bizzat yaşayarak görmenin gururunu yaşıyoruz."

 

 

 

Yayın Tarihi : 10.07.2012 07:33:16
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.