Haber


Bulgaristan’ın Kırcaali, Kirkova ve Cebel Şehirlerinde Atletizm Atağı


Bulgaristan’ın Kırcaali, Kirkova ve Cebel Şehirlerinde Atletizm Atağı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Bulgaristan’da ziyaretlerde bulundu.
Çintimar, Atletizm Federasyonu Başkanı Ivan Kolev, Kırkova  Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, Kırcaali Belediye Başkanı Erol Myumyun ve Cebel Belediye başkan yardımcısı Bülent Ahmed’i ziyaret ederek, Türkiye’nin üç ildeki projelere teknik destek vermesi kararı aldıklarını belirtti.
Belediye başkanları ve Federasyon başkanı ile bir araya gelen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ‘’ atletizm adına çok verimli bir ziyaret oldu’’ dedi.
Üç ilde atletizm kulübü kurmak ve geliştirmek olduğunu belirten Çintimar,’’Cebel, Kirkova ve Kırcaali’de kulüpler kurulacak. İlk Atletizm sahası ise Cebel’de olacak. Bulgaristan’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımızın çocuklarına ve Bulgar çocuklarının faydalanacağı tesisler için görüşmelerde bulunduk. 
“Soydaşlarımıza destek olmak biz mutlu edecek diyen Çintimar, ‘’Türkiye Cumhuriyeti her zaman Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın yanındadır. Onlara her türlü konuda destek olmak istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak da bu konuyla yakından ilgileniyor. Soydaşlarımıza atletizmi sevdirmek ve bu branşta başarılı sporcular tespit etmek üzere Kırcaali ve diğer illerimizde atletizmin gelişmesi için yapılacak olan yeni projeler ve etkinliklerde teknik destek vereceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi : 13.03.2024 19:44:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.