Haber


EAA'dan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasına Tam Not


EAA'dan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasına Tam Not

Türkiye, Bursa'nın evsahipliğinde düzenlenecek 10. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nın organizasyonu için Avrupa Atletizm Birliği'nden (EAA) tam not aldı.

Bursa, 10 Temmuz Pazar günü Uludağ'da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası için gün sayıyor. Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Erhan Başoğlu, 32 ülkeden 274 sporcunun katılımıyla düzenlenecek şampiyonanın hazırlıklarını AA muhabirine değerlendirdi. Şampiyonanın genç erkekler, genç bayanlar, büyük erkekler ve büyük bayanlar olmak üzere dört kategoride düzenleneceğini belirten Başoğlu, yarışların yokuş yukarı yapılacağını söyledi.

Şampiyonada Atletizm Federasyonu'nun en büyük destekçisinin, Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Erhan Başoğlu, geçen haftalarda şampiyona öncesinde deneme yarışları yaptıklarını, EAA Teknik Delegesi İtalyan Bruna Gazzolino'nun bu yarışlar ve organizasyon komitesinin hazırlıkları için çok olumlu rapor yazdığını belirtti.

Erhan Başoğlu, zor bir dal olan dağ koşusunda büyük erkeklerin 12 kilometre, büyük bayanlar ve genç erkeklerin 8.5 kilometre, genç bayanların da 3.4 kilometre yokuş yukarı koşacağını ifade etti.

''AHMET ARSLAN ÖZEL BİR SPORCU''

Başoğlu, üst üste 4 Avrupa şampiyonluğu bulunan ve Dünya Dağ Koşuları Birliği (WMRA) 2010 Grand Prix'si finallerinde şampiyon olan milli atlet Ahmet Arslan'dan Bursa'da altın madalya beklediklerini dile getirdi. Arslan'ın, çok özel bir sporcu olduğunu ifade eden Başoğlu, ''Ahmet, şampiyonaya Erciyes'te hazırlanıyor. Hedefi, üst üste beşinci kez Avrupa şampiyonu olmak. Bunu başaracağına inanıyoruz'' dedi.

2009 ve 2010'da üst üste iki yıl dünya gençler şampiyonu olan Yasemin Can'dan da çok umutlu olduklarını ifade eden Başoğlu, ''Bir aksilik olmadığı sürece Yasemin Can'ın genç bayanlarda kesinlikle Avrupa şampiyonu olacağına inanıyorum. Genç erkeklerde ise Nuri Kömür var. O da çok formda bir atletimiz, derece yapabilir. Tahminim, genç bayanlar ve genç erkeklerde takım halinde birinci oluruz. Büyük erkeklerde büyük ihtimalle ilk 3, büyük bayanlarda ise ilk 5 içinde yer alırız'' diye konuştu.

Türk atletlerin, teknik olarak dağ koşusuna, özellikle de çıkış (yokuş yukarı) koşulara yatkın olduğuna dikkati çeken Başoğlu, şunları kaydetti:

''Türk atletler genelde Bitlis, Muş, Erzurum, Elazığ ve Afyon gibi yüksek rakımlı kentlerden yetişiyorlar. Antrenörler de sporcularını genelde dağda çalıştırıyor. Çünkü tartan pist, Türkiye'de son 10 yıldır gelişmeye başladı. Bu nedenle dağ koşusu, bizim antrenman tekniğimize çok uygun. 

Türkiye, ilk kez 2002 yılında tanıştığı dağ koşusunda, 9 yılda dünya sıralamasında dördüncü sıraya yerleşti. Avrupa'da ise İtalya'ya ile başa baş gidiyoruz. Dağ koşusunun, Türk atletinin disiplinine çok uygun olması, akademik açıdan incelenmesi gereken bir konu.'' 

BURSA HALKI'NA ÇAĞRI

Erhan Başoğlu, şampiyonayı Bursa Halkı'na tanıtmak için yürüttükleri promosyon planına da değindi. Kentte bir yerel televizyonda tanıtım programı yaptıklarını belirten Başoğlu, 15 Haziran'dan şampiyona tarihine kadar belediyeye ait 120 billboard'un kendilerine tahsis edileceğini söyledi. Başoğlu, yerel gazetelere yarıştan bir hafta önce tanıtıcı broşürler yerleştireceklerini, bunlara ek olarak da bir yarış gazetesi çıkaracaklarını ifade etti. Bursa'daki otobüslere ve metroya reklam vereceklerini de belirten Başoğlu, Setbaşı'nda açılış seremonisi yapacaklarını, Bursa halkının buraya ve yarışlara davetli olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi : 26.05.2011 12:15:53
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.